Om läsning

UR satsar på att lära barn att läsa!

 

Utbildningsradion satsar på att lära barn att läsa. Först ut är tv-serien ”Livet i bokstavslandet” . Ni når serien via Ur (www.ur.se/abc) som är tillgänglig till någon gång i mars. Tv-serien kan också ses via NE, eftersom Burlövs kommun har avtal med NE där UR-programmen ingår. Till denna tv-serie finns det dessutom en lärarhandledning som går att ladda ner här: http://www.ur.se/Produkter/178137-Livet-i-Bokstavslandet-Alfabetet Seriens målgrupp är barn i åk F-1. Behöver ni hjälp med att söka och hitta de olika programmen, hjälper jag er gärna. Förutom ”Livet i bokstavslandet” består UR:s lässatsning  av:

Meka med ABC är en radiodramatisering som på ett lustfyllt sätt leker med bokstäverna och vårt språk. Programmet är gjort för barn i förskolan och har premiär 18 november kl. 17.45 i Barnradion i P4.

Tv-programmet Lässugen ska inspirera föräldrar till att läsa högt för sina barn. Serien riktar sig till både förskolebarn och deras föräldrar och sänds i Barnkanalen med start 31 mars kl. 17.45 (2014).

Radioserien Det magiska biblioteket ska väcka läslusten hos de något mer vana läsarna i årskurs 2-3. Serien har premiär våren 2014 i Barnradion i P4.

Läskaraoke (arbetsnamn) utgår från tio specialskrivna berättelser med ett språk som är anpassat för att främja läsinlärning. Programmen kommer sändas i både tv och radio och är gjort för elever i årskurs F-3. Programmen har premiär i Barnkanalen 29 september kl. 17.50 (2014)samt i Barnradion i P4 under hösten 2014.

Bästa bokstaven är ett lekfullt program för förskolan om varje liten bokstav – med fokus på ljudandet. Serien har premiär vintern 2015 i Barnkanalen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar