torsdag 18 april 2013

Extra : Från mörkret till ljuset av Per Nilsson

Den femte delen i Per Nilsson serie om Pim-Pim och Extra. Den förra boken i serien slutade spännande och den här tar vid där förra boken slutade, faktiskt redan dagen efter. Nu är det maj och det har bara gått fyra månader sedan Extra dök upp i klassen, men så mycket har hänt. Här stegras spänningen och fortfarande kämpar goda och onda krafter mot varandra. Pim-Pim blir osäker på vilken sida han ska stå på. Extra verkar så kraftlös, medan den mystiske mr Black erbjuder sin hjälp och lockar med en framtid som överträffar alla Pim-Pims förväntningar. Men vad är det som är värt något egentligen? Samma tankar brottas vännen Besnek med. Han är en fotbollstalang som redan lockas med anbud från Stockholmsklubbar. Men det skulle innebära att hela familjen fick flytta. Besneks bror Ardian, fd värsting, har börjat fundera på om han trots allt har ett annat val i livet än det som verkar utstakat och som pekar mot en karriär i brott.

I den här boken får vi också reda på vad det var som egentligen hände mellan Pim-Pim och Hanni för något år sedan. Denna fråga har funnits med i alla böckerna och små ledtrådar har vi fått, men först nu får vi veta.
Nu är det bara en bok kvar och jag väntar med spänning. Du som inte har börjat läsa serien Extra än gör det, men börja med del 1 Extra: En morgon stod hon bara där. Du kommer inte att ångra det.
Per Nilsson kommer till Arlöv och Åkarp 16-17 maj och besöker alla i åk 5. Så roligt det ska bli!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar