onsdag 2 oktober 2013

Parkour! av Kalle Güettler (Nypon förlag)


Isak går i nian. Han har inte så många kompisar varken i skolan eller på fritiden. När han inte håller på med läxor, så åker han skateboard eller är ute på nätet. Han vill jättegärna hålla på med Parkour, men han känner ingen som kan det. I skolan är han ganska ensam. Som om det inte vore nog, börjar Danne som är skolans mobbare att ge sig på honom utan någon anledning.  Men Isak känner ändå att det är roligare att gå till skolan nu. Detta på grund av att det börjat en ny tjej där, som Isak tycker är söt och har häftig stil och attityd.
En dag träffar han på den söta tjejen på bussen. Vanligtvis är Isak blyg och vågar inte prata med tjejer, men denna gång sätter han sig bredvid henne och de börjar prata. Det visar sig att Ada, som hon hete, går på Parkour och är på väg till träningen. Gissa om Isak blir glad när hon frågar om han vill hänga med…!?!
Efter den här träningen börjar Ada och Isak att sms:a varandra och börja träffas allt oftare. Isak blir bara bättre och bättre på Parkour. När de träffats ett tag, får Isak sin första kyss och de blir ett par. På avslutningen dyker helt plötsligt Danne upp och stoppar Isak och Ada.
-          Trodde du att jag hade glömt dig? Säger Danne.
Men tack vare den nya sporten Parkour som kommit in i Isaks liv, så lyckas han inte bara komma undan Danne utan han får dessutom en massa applåder från de andra eleverna på skolan.
Boken innehåller endast 38 sidor och texten är lättläst skriven i stor stil. Den passar de som har svårt att läsa av olika anledningar. Men boken passar också de som inte har svårigheter i sin läsning, utan gillar Parkour och/eller en spännande historia. Jag är imponerad över denna författare som med så få ord ändå lyckats skriva en berättelse med spännande och bra handling och mycket känslor. Genom att läsa denna bok, lärde jag mig en hel del nytt om Parkour.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar