tisdag 26 november 2013

Noa skickar ett sms/Noa och julklappen av Kirsten Ahlburg


Noa skickar ett sms: Noa får en mobil och han blir överlycklig. Han vill såklart prova sin mobil med det samma. Han bestämmer sig därför för att skicka ett sms till sin vän Lina och berätta att han fått nya skor. Men han glömmer s:et och r:et i ordet skor. Lina som får meddelandet tror att Noa fått en ko och det blir riktigt tokigt.

Noa och julklappen: Julen närmar sig och Noa börjar tänka på alla julklappar som han och de andra i familjen ska få. Noa tycker att katten Misse också borde en julklapp, så han hittar en fisk som han slår in och lägger i säcken tillsammans med de andra julklapparna. Mamma blir inte glad! Det börjar lukta illa och bli blött i säcken. Men Misse måste ju också få en julklapp. Kan Noa ge Misse något annat istället?  

Noa-böckerna passar nybörjarläsarna. Texten är enkel med korta ord och meningar. De lite svårare orden i boken återkommer flera gånger i texten, så att läsaren kan känna igen dem. Bra och rolig handling. Bilderna i de andra Noa-böckerna har varit svartvita, men i de här två Noa-böckerna är faktiskt bilderna i färg. Detta kommer att uppskatats av de yngre läsarna. En del barn har tyvärr valt bort Noa-böckerna bara pga av de svartvita bilderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar