tisdag 28 mars 2017

Hemliga brev i årskurs 3


Treorna på Humlan har läst Hemliga brev av Susie Morgenstern om 10-årige Ernest som bor med sin gamla farmor i Paris. Varje dag hoppas farmor och Ernest kunna tyda ett kodat brev från hans farfarsfar under första världskriget. Ernest längtar också efter sin pappa som övergav honom när han var tre dagar gammal. Hela Ernests tillvaro vänds upp- och- ned när nya klasskamraten Victoire virvlar in i hans liv. 

Treorna skapade egna berättelser med hemliga brev...
Hemliga brev💌

Det var en gång en tjej som hette Victorie🙍🏼. Victorie hade ett tråkigt liv🙍🏼. Hon var rädd för att göra nya saker. Victorias mamma blev sjuk . Mamman hade fått en hjärnblödning. Victoire var mycket ledsen och rädd att hennes mamma inte skulle överleva. Hon vågade inte gå till skolan för att hon trodde att hennes mamma skulle dö om hon var i skolan. Hennes mamma kom hem från sjukhuset och då hade Victorie och hennes mamma hade inte råd att köpa medicinen hon behövde. En dag kom ett brev till Victorie och hon öppnade brevet. I brevet stod det att någon ville hjälpa Victorie . Hon blev glad är det var nån som ville hjälpa dem men medicinen. Och mamma fick medicin så mamma blev frisk igen. Och Victorie  jätteglad. Och då vågade hon gå till skolan igen. Hon var glad igen. Mamma blev också glad och pussade henne på kinden.

GURASIS CAYLEE
MYSTISKA BREV
Det var en kille som hade flyttat hit till vår klass i Arlöv. Han hette Ernest. Han såg läskig ut eftersom han var stark och tuff. Han hade rockiga, fina kläder. Han knuffade en kille i ledet till matsalen så han ramlade. Ernest sa förlåt med en lite arg röst. Vi blev nyfikna på honom och ville lära känna honom. Vi fick en idé!
En dag så fick Ernest mystiska brev på olika ställen. Han fick ett brev i jackfickan där stod kom till matsalen kl. 8:30. Där kommer du få ett till brev. Sen går Ernest till matsalen och där får han ett till brev. I det brevet står det imorgon efter skolan ska du gå till bussplatsen där får du ett till brev. Nästa dag efter skolan så gick Ernest till bussplatsen. Där hittade han ett brev och där stod det gå till parken direkt efter skolan. Sen får han ett nytt brev och där stor det vill du bli vänner med oss då ska du komma till fotbollsplanen. När han gick till fotbollsplanen så träffade han två killar som hette Albin och Gabriel. Det är vi. Sen blev vi vänner och lekte hela tiden och levde lyckliga alla våra dagar.
ALBIN GABRIEL
Dagbokens hemlighet
Lördag 4 september
Kära dagbok i morgon flyttar vi till en annan stad- Porto. Den är lite mindre än Lissabon. Folk är tystare där. Men skvallrigare. Hoppas att mina föräldrar blir snällare. Jag har protesterat flera gånger mot att flytta. Jag är rädd för att jag inte kommer att få några nya vänner i Porto. Jag har tjuvlyssnat på mina föräldrar. De har pratat om att eleverna är stökiga på min nya skola.

Söndag 5 September
Nu har vi flyttat till Porto och jag fick det minsta rummet. Jag är äldst av mina systrar ändå fick de största rummen.

Måndag 6 september
Första skoldan. Jag var rädd på vägen till skolan. Jag tyckte att alla stirrade på mig. Efter skolan var vi och handlade. Som vanligt ville jag hjälpa till men fick bara skäll av mina föräldrar. Ernest en kille i min klass var där och såg alltihop.  Nu är jag rädd att han ska skvallra till de andra i klassen om vad som hänt.

Tisdag 7 september
Idag träffade jag Ernest på gården. Han frågade: Varför är dina föräldrar kaxiga mot  dig på det viset? Jag svarade honom: Låt mig vara jag vill inte ha någon hjälp. Jag har levt så här i hela mitt liv, ända sedan jag var liten. Ernest såg förvånad ut. Jag började gråta😭 Ernest vill bara hjälpa mig men jag är inte tacksam för det.

Onsdag 8 September
Idag ringde det på dörren det var Ernest och hans föräldrar👪 Jag öppna dörren: Hej   sa de. Hej. Jag är Victorie. Detta är mina föräldrar Amira och Justin. Får vi komma in sa de. Jag sa nej. Och att vi inte vill ha besökare. De gick där ifrån.
Jag ville släppa in dem men jag vet ju att jag inte får. 
Torsdag 9  September
Idag är det den sämsta dagen i mitt liv jag fyller år! I stället för att ha fest måste jag stanna kvar i mitt rum. Min lillasyster kom in i mitt rum hon gav mig ett brev. Jag sa: Vad är detta för brev? Det är från Ernest tror jag, sa lillasystern. Jag läste brevet det är ett hjälpbrev. Det stod så här: Kära Victorie  jag och min familj vill bara hjälpa dig. Kom till Gata 5. Så ses vi där. Vi ringer inte polisen. Kom så fort du kan. MVH Ernest. Jag fattar inte att de kom för att hjälpa mig igår. Jag frågade mamma om jag får gå. Hon sa ja.  Skönt att vi får slippa dig! Jag sprang till gata 5. Jag kolla runt sen såg jag att hans föräldrar var också där. Jag gick till dem och hälsade. De sa att de ville ta hand om mig. Jag var tyst. Jag svara inte. Jag var rädd.
Fredag 10 September
Idag börjar mitt nya liv! Denna dagen har jag längtat till.
Jag fick mina foster föräldrar i dag  gissa vem det är jo Ernest föräldrar👨‍👩‍👧‍👦

av Lilja och Vahid
🖤Ernests berättelse.🖤
Han gör alltid sina läxor och är alltid respektfull mot alla.😐
Han har ett tråkigt liv, man kan beskriva hans liv så här i punktform:🤔
Han vaknar
Han går till skolan
kommer hem gör sina läxor
Äter soppa med sin farmor
Går och lägger sig

Men när Victoire kommer till klassen  händer nåt helt annat. Ernest blir kär i Victoire och Victoire blir kär i honom. Dagen efter får Victoire  får ett brev av Ernest. I det brevet så stod det: Vill du äta glass med mig i parken?💌Ja det vill jag gärna.💝Skrev hon i brevet hon skickade tillbaks till honom.💖Senare så går de till parken har och roligt. När farmor ser att Ernest skriver kärleksbrev så blir hon lycklig.💌Och farmor är inte tråkig längre utan öppnar upp sig.😜 En dag så gick de till en resturang och äter buffé för första gången i hans liv. Senare lever han ett lyckligt liv med farmor och hans älskade Victoire.

Mina 


Den Förlorade kusinen

Victoar var en glad och  snäll tjej. Hon var aldrig ledsen  eller sur. Familjen var stor förutom mamman och pappan och Victoar hade  20 syskon. Victoar är populär. Hon har många intressen samma som sina kompisar. Hon är glad och pratsam för det mesta men ibland  tänker hon på sin förlorade kusin. Han hette Ernest han försvann när Victoar och han var bäbisar. Ernests pappa hade lämnat honom hos sin gamla mamma när hans fru dog. Han klarade inte av att ta hand om Ernest själv. Sen försvann Ernests pappa. Victoar har inte sett Ernest sen dess för de har inte samma farmor. En dag hände det något som aldrig har hänt  innan. Victoar såg någon som såg bekant ut och började gråta.Hon visste inte varför hon gråter det bara händer. Victoar är hela tiden bra i skolan.Fast idag tänker hon på killen hon såg.hon var okoncentrerad. Efter skolan går hon hem när hon kom sa hennes mamma att hon skulle hämta posten. Hon hittade ett paket  med ett brev i. Hon gick till sitt rum och läste brevet. Det stod Hej Victoar känner du igen mig Ernest?
Jag är din kusin jag har väntat på dig. Ska vi träffas? Jag är i parken vid rutschkanan fredag 10/3 kl.18.00.
Snälla kom!
Hälsningar Ernest
av Belisanda och Dakwaz


Moules marinées av Hilma och Emilio

Matias gick och satt sig längst bak i klassrummet på sin plats.  Han tittade ner i bänken. Rädd att någon skulle börja prata med honom. Idag jobbade dom med svenska. De skrev egna sagoberättelser . Matias skrev om ett monster som hette Frankenstein. Frankensteins hobby var att baka semlor. Matias hade inte många vänner. Han drömde om att bli författare. Och skriva världsberömda böcker. Hans gamla mormor Precieuse som bor i Frankrike ska komma på besök. Hon har gamla kläder och ett tvättmedel som luktar konstigt.  Hon hade ett brev till Matias . I brevet  stod det Mister M. Matias förstod att det var till honom. Men han förstod inte de andra bokstäverna. Det var nog på Franska. Nu var Matias Mister M. Det var hans kodnamn som gjorde att han blev modigare. Preciuse ville att Matias familj ska äta Fransk mat  på söndag. Precieuse väljer Moules marinées Mister M vill också ha. Henriette jobbar med att servera maten. Hon ser brevet. Och frågar -Ska jag läsa brevet på svenska?  Här ligger biljetter till en resa. Det står att Mister M ska få komma på en bokmässa och träffa jättekända författare!Den söta muffinsen
Det var en gång en flicka som heter Mimmi hennes liv var väldigt speciellt.
Hon var väldigt ensam och hade inga kamrater. Det enda hon var bra på var att baka. Just den här fredagen kändes allt hemskt. Redan på morgonen vaknade hon försent och hann inte äta frukost. Sen när hon kom till skolan insåg hon att det skulle bli hennes värsta fredag för de började med det värsta ämnet så klart MATTE!!! Idag på matten skulle hon jobba med den störigaste killen som hela tiden säger hjälp! Han hette Matthew. Tiden gick långsamt, äntligen var matten slut kändes som 100 år. 
När hon reser sig upp ramlar ett vitt brev med blå blommor på ut ur hennes matte bok men det står inte något på brevet det står inte vem det är ifrån inne i brevet heller. Och det som stod i brevet var Vill du komma på mitt kalas? Hälsningar Ernest. Mimmi gick på kalaset och som present tog hon med sig sina speciella muffins. De hade jättekul på kalaset. Nästa dag låg det ett annat brev på Mimmis bänk på det brevet fanns det ett jätte stort hjärta och det stod inte vem det var från heller men när hon öppnade brevet stod det bara kan du göra dina speciella goda muffins till mig?
Det enda Mimmi tänkte på när hon läste brevet var vem brevet kom i från.
Vem kunde det vara? Mimmi tänkte och tänkte och tänkte men hon kom inte på vem det kunde vara ifrån.
Kanske det kunde vara någon från kalaset.
Nästa dag vaknade Mimmi med ett ryck och när hon tittade på klockan så trodde hon att hon var försenad till skolan igen men sen tänkte hon efter och då kom hon på att det var lördag hon kände sig lättad.
Och efter att hon hade ätit frukost skulle hon ut men då såg hon ett brev som låg vid hennes dörr.
Det enda som stod på brevet var hennes adress och ett frimärke.

Men när hon öppnade brevet stod det: Hej det är Ernest och det är jag som har skrivit alla andra breven så att du vet men kan du lära mig att baka dina supergoda muffins ?Jag gillar verkligen dina fantastiska muffins mmmmmmmmm.
PS du är söt som dina muffins.❤🍪🍩


Mimmi gick hem till Ernest och lärde honom baka de speciella muffinsen.
av Melissa och Ellenor
David och Vicktoire 
Lollo  gick fram till David och frågade:  David kan jag låna din penna? Då svarade David argt: Neej! 
Då blev Lollo ledsen. David känner sig dum för han vill säga förlåt. På rasten gick han till skogen och gömde sig för han skämdes. Efter skolan gick han hem och pappan frågade: Gick det bra på skolan? David sa ja för han ville inte ha skäll. Davids pappa skäller mycket på andra. Speciellt när han har druckit alkohol. Han tar också pengar till sprit. Och sen kom en tjej i klassen som heter Vicktoire och Vicktoire försöker hjälpa David fast David lyssnar inte på henne. Och nästa dag gav Vicktoire ett brev till David  det stod på brevet att Vicktoire undrade om pappan är kaksig eller snäll.
 David tänkte vara snäll på skolan och Vicktoire blev vän med David och David började bli snäll och pappan också. Pappan började fråga hur är det? David svarade att det gick bra. Han blev glad när pappan brydde sig. Och pappan började dricka mindre alkohol.

Josef & Karim

Hemliga brev
Jeremie vaknar en helt vanlig dag och går till skolan. På väg till skolan ser han att det har snöat. Och när han kommer fram till skolan möter han sin kompis Felix. De spelar fotboll tills det ringer in. När Jeremie ska sätta sig ner ser han att det ligger ett brev på hans skolbänk. Det är Jeremies namn på brevet och i brevet stod det: Möt mig i Mörka skogen kom kl 22:00. Jeremie blir rädd och sa till läraren att han skulle gå och prata med rektorn. Han gick till rektorn och rektorn sa att han skulle prata med klassen om det. Rektorn sa till klassen att de ska sluta skicka brev till Jeremie. Efter skolan gick Jeremie hem och tog en glass innan klockan var 22:00. Han bad sin pappa att köra honom till den Mörka skogen. 

Men pappa sa nej och då sa Jeremie:
- Okej jag går dit... Pappa sa:
- Nej sa jag! Jeremie sprang upp på sitt rum. Han tog sig ut genom fönstret. Han sprang till mörka skogen och såg en person. Det var.... Felix. Felix skrattade men Jeremie skrattade inte. Då sa Felix:
- Vad? Var det inte kul? Jeremie började skratta. De gick hem till Jeremie och tog varsin glass. Nästa dag så berättade Jeremie för sin lärare och rektorn att det hade löst sig. De blev glada. Och när skolan var slut åt Jeremie och Felix pizza hemma hos Jeremie.


 Av: Nova och SulaimanEtt hemligt brev
Victoare går med huvudet ner på vägen till skolan. Ernest försöker göra Victoar glad men det funkar inte. Ernest försökte igen men inget funkar idag. Det är svårt att göra henne glad. Ernest funderade hela vägen till skolan och plötsligt fick han en idé. Han skulle göra ett kärleksbrev till Victoare. Han gjorde ett fint kuvert till brevet. I brevet så stod det så här: Du är så fin och söt. Jag är kär i dig! Han la det i hennes låda. När hon läste brevet blev hon förvånad att någon gillar henne. Victoare blev glad nu. Hon hade inte varit glad på 6år typ men nu är hon jätteglad. När hennes föräldrar försvann kom hon till en styvmamma som inte tyckte om barn. Det var länge sen någon  gav kärlek till henne .
Nu kan hon vara med sina nya vänner Lovisa- Victor Anna . Det var svårt  för dem att leka med Victoare när hon var sur . 👫👭

Joakim och Saga

Hemliga brev.                       

Victoire är ny i klassen. Och när hon kommer in i klassrummet så är alla jättesura. Victoire försöker göra alla glada men ingen blir glad. Lite senare efter rasten ser alla så skräckslagna ut så viskar alla i klassen och tittar på Victoire. Victoire känner sig konstig. Sen när skolan är slut så kommer Lovisa till Victoire. Hon frågar om Victoire har skickat ett kärleksbrev till Ernest? Sen går Lovisa i väg utan ett svar. Victoire undrar vem Ernest är? Nästa morgon ligger Victoire i sängen och undrar vad hon ska göra för att klassen ska bli glad? När hon är på väg till skolan så får hon en idé. Hon ska ha ett disco. Victoire pratar med läraren. Läraren säger att discot kan vara i gympasalen. Allting gick bra men lite senare slocknade allting och discot förstördes. Victoire blir ledsen och springer hem. Nästa dag pratar alla om discot och alla ler. Victoire blir glad. Men sen kommer Lovisa och ser arg ut.

Lovisa ljuger till alla i klassen att Victoire har kissat på sig. Victoire går till Lovisa och frågar varför Lovisa förstör för henne. Sen säger Lovisa att hon är svartsjuk. Victoire frågar på vem? Lovisa säger att hon är svartsjuk på Victoire. Victoire frågar varför? Lovisa säger att det är bara för att Victoire är kär i Ernest. Ernest? säger Victoire förvånat. Victoire skrattar och säger att hon inte är kär i Ernest. Lovisa blir lite röd på kinderna. Sen säger Victoire att de kan vara vänner. Men Victoire frågar Lovisa vem som skrev brevet. Lovisa säger att det inte var hon. 

När alla har satt sig i klassrummet så kommer läraren och säger att de har en ny elev. 

Den nya eleven kommer in i klassrummet. Läraren säger att hon heter Clara. När Clara berättar om sig själv så tittar hon på Ernest som om hon var intresserad av honom..........

Rahil & Sude
Hivin och Hawkars Hemliga brev
Ernest gick samma väg till skolan som han gjorde varje dag. Ernest har inga vänner. Både hans lärare och hans kamrater gillade inte Ernest. Ingen pratade med honom, ingen ville vara med honom, ingen kände honom. Ernest var väldigt ensam. Men idag denna onsdag, var en onsdag han aldrig skulle glömma. När han kom till skolan hade de en ny lärare. Hon hette Victoire. Victoire var riktigt snäll. Hon pratade med Ernest och frågade om han var ensam. -Ja det är jag.

En pojke som hette Benny ville gärna bli vän med Ernest. Benny var också ensam men han gick i en annan skola. Snart skulle Benny börja i Ernests skola. Så just nu var Benny ledig och kunde spionera på Ernest på rasterna. Benny tyckte att Ernest såg ut att vara ledsen och frysa. Så han skrev ett brev till Ernest som han gömde i brevlådan utanför Ernests hus. I brevet stod:
Kära Ernest, vill du bli min vän? Eftersom du inte har några vänner så kanske vi kan bli vänner? Hälsningar Benny som la brevet i din brevlåda. Ernest blev glad över brevet.
Nästa dag kom en ny elev till klassen. Fröken sa: Vad fin du är.
Hej kära elever, här är Benny.
Ernest kände igen namnet och förstod att det här var hans nya vän.

HIVIN OCH HAWKAR


De hemliga breven
Jonas sitter i soffan och hade tråkigt.Jonas har ens inte ens spelkontroll.
Han   går  upp  ur soffan.Han sa till  farmor jag går ut farmor 
så länge. Han ska gå till sin Vän. Han går till porten 
där är det ett brev så här står de på brevet .Kära Jonas jag är kär i dig .
Nästa dag blir han generad han vill inte till skolan för han är rädd .
Han säger till farmor  jag fick ett brev vid min väns port det 
stod att nån älskade mig så jag vill inte gå till skolan idag .
Farmor frågade varför .Han svarade ehhhhhhh jag har ont i magen .
Ja det har jag .Farmor sa Är det magknip? Han svarade ja de kniper i magen.
Farmor tvingar han att gå ändå, Jonas säger okej .Han går till skolan klockan 12.
De går in i skolan en tjej tittar på han han blir jättegenerad .
Han försöker att inte kolla på hon men det går inte han rusar in på toan .
Fröken Karin ropar upp namnen Adam Nina Jonas alla säger han är på toa .Han kommer Ut  . Klockan tickar tik tik tak.Det blir rast . Han går till tjejen han säger till hon var de du som skickade ett brev? Ja säger hon. Hon vill krama men han vill inte men hon gör det ändå sen blir de vänner för alltid.

EliasHemliga mess
Moa är glad från början första dagen i den nya skolan. Ernest är också ny i klassen. Läraren presenterar de i klassen: Hälsa på Moa och Ernest.nästa dag så sitter de bredvid varandra. Moa känner att hon vill sitta närmare Ernest så hon flyttar sin stol lite mot honom. Ernest märker att hon flyttar sin stol närmare. Han tror att hon vill vara med han och då blir han röd om kinderna. Moa blir lite glad för hon brukar vara tråkig men nu blir hon lite roligare. Och Ernest tycker om att hon är glad.då blir han också gladare och då blir han lite kär. Det var snart påsklov. De ska färja ägg i skolan innan det blir påsklov. Och sen ska de äta de. Dem delar ut papper som det står allas telefon nummer och så tar skolan slut och när hon går hem då så tänker hon på att ringa eller messa till Ernest för att säga att det finns någon som också gillar Ernest. Hon är blyg så att hon har bestämt sig för att messa till Ernest.

"Jag gillar dig. Jag är hemma, du får gärna svara mig." Det plingar till i Ernests telefon. Han läser messet på en gång. Han blir förvånad och glad. Jag gillar dig också men ska vi träffas  någon gång var ska vi träffas frågar Ernest. Då säger hon att vi kan trefas hemma hos mig.
Han går hem till hon då så blir de ihop.


Mvh Daniel och Paulina
Hemliga brev av Laura, Haris
Det var en måndag det var blött. Det brukar inte var fint väder i Paris, bara på sommaren.
Ernest och Victorie gick till skolan dem såg Vicktor han brukar alltid
Vara cool.Ernest tyckte att Vicktor var en vanlig tönt han tyckte det för han var avundsjuk honom på han. Dom gick in i klassrummet då såg Ernest dom nya tjejerna han börja trilla så kär han var. Då såg han hur Vicktor flörtade med dom nya tjejerna då sa läraren sätt er ! Alla satte sig .Då presenterade läraren dom nya tjejerna då sa han det här är tvillingarna Lisa och Lena. Då tittade Ernest på Lisa och Lena då såg Victorie Ernest sen kom Vicktor och började flörta med dem sen börja Lisa gilla Victor.
De hade rast Lisa gick till Vicktor de andra spelade fotboll utan Ernest då blev han arg men de gick in.
Då satte sig alla och började göra matte i matteboken men Ernest var inte koncentrerad. Då kom Ernest på en idé han skulle skriva ett brev till Vicktor han skulle skriva ett hotbrev till Vicktor. Då skickade han det till hans bänk. Då öppnade Vicktor brevet och läste det. Rör inte mina tjejer då är du körd Vicktor passa dig för det är ketchup och hamburgare idag om du inte aktar dig så får du massor av ketchup i din feja.☠️☠️💀🍔🍔
Då var matten slut då kände sig Vicktor  rädd men han var heltyst han tänkte jag måste byta skola men då va dem framme vid maten. De började fightas Victor och Ernest. Lisa och Lena plus Victorie ville stoppa. Ernest tog sönder hans tröja Vicktor blev arg tog ner Ernest båda två fick näsblod. Men båda slutade slåss för de insåg att de gjorde fel. Men de gick och åt sen gick dom hem, de lade sig. Klockan var sju när Ernest vaknade han fick ett brev. Det stod kom till vårt kalas idag klockan 3 vi väntar.Ernest gick och tog på sig kalaskläder klockan var halv tre nu Ernest tänkte: Så snabbt tiden går. Han gick ut. Och kom till kalaset sen såg han Victor, de blev alla vänner igen. slut

Mystiska brev
Det var en vanlig dag i skolan för Ernest. Ernest har inga kompisar. Han var finklädd som vanligt. Han var väldigt känd men lite tråkig. Det enda Ernest ville var att se sin pappa igen fast han är borta. Pappan är inte död. Han är i Spanien.

En dag efter skolan så gick han hem som vanligt. Ernest bor i ett stort hus. När han ska ta ut sakerna ur väskan då ser han ett brev. Han ser att det är ett kärleksbrev för där är massa hjärtan på brevet. Det står inte vem brevet är ifrån. Han blir rörd. Nästa dag så får han ett till brev. Han öppnar brevet och det står: Du är snäll.

Han tappar brevet. Nu vet han vem det är ifrån det är Victoaire. Han skickar tillbaka och skriver  Jag känner samma sak.
Précieuse kallar på Ernest för det är mat. Précieuse är Ernests farmor. Farmor vill gå ut och gå med Ernest. Ernest tacka ja men han tänker bara på brevet. Han vet inte vad han ska göra.

När han ska komma till skolan så kommer en ny i klassen. Han heter Pogpa han är också lika rik som Ernest han är EXAKT som Ernest. Pogpa går fram till Ernest och frågar om han vill spela fotboll. Ernest ville spela fotboll. De blir bästa vänner. Deras lag vann med 12-0. Ernest gjorde 6 mål och Pogpa gjorde 6 mål. Pogpa frågade om han ville börja på fotbollen Ernest sa ja. Ernest frågar om han får börja på fotboll. Farmor vet inte vad hon ska säga. Vi får se säger farmor. Nästa dan när Ernest gick till skolan var Pogpa sjuk. Ernest fick spela fotboll ändå, hans lag vann med3-2. När Ernest kom hem ringde han till Pogpa. Hans mamma svara och hon frågade vem det var. Ernest frågade om Pogpa var hemma. Det är han. Vad är det? Är han sjuk? Ja det är han. Kommer han i morgon? Kanske det beror på hur han mår i morgon. Jag tror att han kommer. Okej hejdå. Ernest går till skolan plötsligt kom Victoire som han saknat fram till honom och frågade om de kunde var ute efter skolan.

Hampus och Rasmus
Ernests tråkiga liv av Delinas och Mirwais
Det var en gång en pojke som heter: Ernest han hade ett tråkigt liv.
Hans farmor var dyster och hans mamma är död hans pappa har åkt någonstans. Ernest tvättade sig några gånger varje månad men han satte alltid på sig samma kläder. Han var 11 år gammal. Ernest tar på sig parfym så han inte luktar.
Ernest gick till skolan.  Ernest är helt tyst.  Om Ernest någon gång får svara på en fråga skriver han svaret på tavlan för att han pratar inte. En dag såg han en ny elev hon heter: Victoire. Hon sa till Ernest kan du lära mig matte?!! Jag är inte så bra på algoritmer.  Victoire kom och lade en hand på hans axel. Han svarar henne inte men skriver en lapp där det står, ja, jag kan lära dig algoritmer.

Klassen skriver lappar till Ernest det är elaka brev som han hittar i sin bänk. Eleverna vill få honom att prata, men Ernest bryr sig inte. Han har inte velat pratat med dem när de var snälla. Han är en tyst pojke. När hans pappa flyttade blev han helt  tyst han har inte talat sen dess. Victoire bjuder Ernest till sin familj. De kollar på tv och då börja Ernest prata. Han berättar om sin pappa och att han försvann. Han tycker det är tråkigt och han känner sig ledsen.

En dag kom det ett paket på posten. I paketet fanns 3 pärmar och 3 biljetter. Ernest kom på att det var hans pappa som skicka biljetterna så de skulle åka till Amerika!!! Ernest fick träffa sin pappa till slut. Ernest blev lycklig. Ernests pappa berättade att han kunde inte ta hand om sin son själv så han gav Ernest till farmor.
Hotbreven 🔪✉️
En dag så skulle Ernest börja i en ny skola. Hans tvillingsyster Amoure skulle komma några dagar senare. 😐🏫 På skolan fanns det en kille, han hette Maurice. Alla tjejer gillade honom, men när Ernest kom så blev Maurice ersatt. Nu var Ernest den alla ville ha. En vecka senare så kom Ernests tvillingsyster till den nya skolan som Ernest gick på. Amoure gillar att spionera på sin bror Ernest. Hon tycker också om att hjälpa folk och laga mat. Alla tjejer utom Beactrice hade blivit kära i Ernest. Beactrice var Maurice  bästa vän. Maurice var så arg 😡 på Ernest, så han började att skriva hotbrev ✉️ I det första hotbrevet stod det: Idag på lunchen så ska du äta 50 köttbullar. Annars är du en looser. 
Maurice la brevet i Ernests väska. Nästa dag la Maurice ett till brev i hans väska. Det stod, om du inte slutar att var så cool så ska jag göra dig till en tönt!!!!! Ernest går hem med brevet i sin hand. Hans syster är hemma men inte hans mamma och pappa. Amoure misstänker att Maurice har skrivit hotbrev till Ernest eftersom hon sett dem på rasten. När hon spionerar försöker hon ta reda på om det är sant. Hon försöker ta brevet ifrån Ernest när han tittar bort.  Hon lyckas få tag på det andra brevet.
På rasten dagen efter går Amoure och säger ifrån till Maurice, men han bryr sig inte utan går där ifrån. Amoure skriver då ett eget hotbrev. Om du inte slutar vara taskig mot Ernest så ska jag säga lögner om dig till Beatrice.

Då slutar Maurice att skriva hotbrev. Han försöker dessutom att närma sig Ernest och bli hans vän, men Ernest fattar inget och ignorerar honom. Efter en vecka blev de vänner och Amoure gjorde muffins till alla.
Av Ardiana och Jon.
 Victoire och Ernest
Ernest är på väg till skolan som vanligt. Ernest är blyg och pratar konstigt. Han har bara en riktig vän. Hon heter Victoire. Idag när Ernest kommer till skolan och öppnar sitt skåp ligger det ett brev i skåpet.

Ernest förstår att det är ett kärleksbrev för att det står massor med hjärter på. Han öppnar brevet och det står att Victoire är kär i honom och att hon gillar honom. Ernest pappa fick en ny fru hon var snäll lång och rolig. Ernests pappas förra fru dog. Till slut gifte dom sig. Victoire kom på bröllopet. Victoire och Ernest blev ihop .

Salma och Farhad
Hemliga brev

Huvodperson: Ernest Elodie Victoire och  Skolan 1984

En dag när Elodie och Ernest var i skolan var Victoire där. Victoire var den elakaste fröken i hela värden.👹👺 Inga barn vågade säger emot henne ingen stirrade tittade eller något annat. Hon slog barn ingen vågade gå nära henne ingen vågade säga till rektorn. Alla ville byta skola men det finns bara några skolor. Och dem andra skolorna hade inte penna och sudd alla hade säkert velat hjälpa till. Men Victoire sa nej vi ska vara bäst!!! Ingen vågade säga emot henne. Men Ernest och Elodie blev en gång slagna av Victoire och dem sa till rektorn. Ernest och Elodie blev ihop sen i skolan hade Victoire lagt ett brev det var ett hotbrev.

Victoire blev fängslad. Från fängelset skickade hon ett brev. Och hon gav brevet till en fågel!!!! Den la brevet på Ernests bänk det stod:
DU SKA SÄGA TILL ATT FÅ UT MIG HÄR IFRÅN ANNARS!!!!

Nästa dag var det Engelska i skolan dem lärde sig om kroppen i engelska.
Efter skolan gick Ernest hem sen fick han ett brev som det stor Jag kommer döda dig...

Dijon Sebastian
Berättelsen om den kära rektorn
Det var en helt vanlig dag två tjejer hade kvarsittning. När dem hade kvarsittning fick rektorn som också var där inne och vaktade ett mystiskt brev. I brevet stod det Vill du bli min fru?
Javisst  jag kan bli din fru bara om jag får träffa dig först! Tänkte rektorn i sitt huvud. Hon läste vidare i brevet. Det stod Om du är intresserad ses vi på kafét Microvågsugnen jag har på mig min kostym den är svart kostym och en röd ros i knapphålet .Men hur ska jag veta hur din kostym ser ut jag har ju aldrig sett dej innan? Tänkte  rektorn i sitt lilla huvud. Eleverna undrar vad som har hänt med rektorn hennes huvud svullnade upp till en potatis och blev knallrött i fejset. På kaféet fanns  det jättemånga  snyggingar då valde hon en av dem då var det fel men i hennes huvud var det den snyggaste mannen  hon hade sett i sitt liv. Han hade vitt fluffigt hår med grodor i håret han var lång och smal med en lång och svart kostym med en röd ros i knapphålet. Hej jag svarar ja! Va? Sa han. Vad menar du din dum strut ?
Va? Din  mall groda din fula lipsill? Sa rektorn för hon var van att bestämma över folk. Rektorn såg inte mannen  som älskade henne hon var upptagen med att spöa den andra mannen. Sen såg hon mannen som väntade på henne och dem fikade sen träffade de varandra mer och mer sen gifte dem sig och fick tre barn.

Engla och Ellinor😜Berättelsen om Simon
Det var en gången pojke. Han heter Simon. Han har att tråkigt liv. De han  känner är hans farmor som heter Majlis och deras kock som heter Mia.De har en katt som heter Bibi. Deras katt håller att dö. En dag börjar Ernest i Simon klass. Ernest är glad. Han gillar djur. Ernest vill leka med Simon. Men Simons farmor tycker inte om Ernest.
Hon tror att han är elak mot djur. Ernest ger Simon ett hemligt brev. 

I brevet står det: Du är snäll. Jag har saknat dig. Jag vill vara din kompis. Vill du det?🙂
Simon blev förvånad.😊 Ingen har skrivit till honom förut.😕
Simon undrar om han kommer idag?😮 Då plingar det på dörren!😱
Det är han tänker han!🤢 Simon gömmer sig bakom soffan.🛋

Katten dör de blir kompisar och gråter tillsammans.

Medizabel och Munthader

2 kommentarer:

 1. Fantastiska berättelser! Underbar läsning :)
  Hälsningar,
  Christer

  SvaraRadera
 2. Jag är välsignad, handlar om mitt äktenskap när Dr. SHARAJA återvände till min man, som skilde sig från mig i 6 månader. Är SANDRA med namn. Även om min mun skulle vara över hela kroppen, räcker det inte för att tacka Dr. SHARAJA för hans hjälp i mitt liv. Min man har skiljt med mig i sex månader och har haft ont och ont utan honom. Så jag söker hjälp överallt, tills jag kom över en blogg om Dr. SHARAJA, kontaktade jag honom online. Jag förklarade min situation för honom och han lovade att min man kommer tillbaka till mig 24-48 timmar, om bara mitt hjärta slår fortfarande för honom. Jag trodde på honom, och han lovar att förbereda en stavning för mig och min man. Husand ringde mig precis när Dr. SHARAJA sa. Han ber om ursäkt och sa att han behöver mig tillbaka och nu lever vi lyckligt igen de senaste 9 månaderna ... Vänligen alla som läser min artikel där ute som behöver hjälp ska kontakta Dr Sharaja sid via E-post. sharajasid@outlook.com för mer information
  Om du är där, gå igenom det här
  Problemen nedan är han också perfekt i dessa områden ...
  (1) Vill du ha din ex tillbaka?
  (2) Har du alltid dåliga drömmar?
  (3) Vill du marknadsföra ditt kontor?
  (4) Vill du att kvinnorna / männen kör efter dig?
  (5) Vill du ha ett barn?
  (6) Vill du vara rik?
  (7) Vill du knyta din man / fru för att vara?
  din för alltid?
  (8) Behöver du ekonomiskt stöd?

  SvaraRadera