måndag 18 september 2017

Boet av Kenneth Oppel

Steves nyfödda lillebror är sjuk. Riktigt hur illa det är med honom vet man inte än, men Steve förstår att han aldrig kommer att bli som andra barn. Steve själv har alltid varit ett oroligt barn, som plågats av tvångstankar och mardrömmar, men nu försöker han mer än någonsin hålla ihop eftersom han känner att föräldrarna inte hinner med honom mitt i all oro för lillebrodern.


Natten efter att lillebror fötts får Steve en ny dröm. Han möts av någon som han först tycker liknar en ängel, men som senare visar sig vara en getingdrottning. Hon vet allt om lillebrodern och berättar för Steve att hon vet ett sätt att "fixa" honom. Allt Steve behöver göra att säga JA, så kommer den defekta bebisen att bytas ut mot en helt perfekt och frisk kopia.  Drömmarna återkommer natt efter natt och drottningens plan låter till en början helt perfekt.


Men efterhand känns hennes förslag inte lika lockande längre. Hon är inte den goda ängel som hon verkade vara. Steve vill dra sig ur men han vet inte hur. Samtidigt märker Steve hur ett gigantiskt getingbo börjar ta form på baksidan av deras hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar