tisdag 26 augusti 2014

Svarta madam av Katarina Genar

Mystiska skolan är en ny bokserie för nybörjarläsare. Här får vi träffa Greta som precis har börjat i första klass. Hennes skola är jättegammal och ganska läskig. Det är spindelväv i fönstren  och det knakar och knarrar i väggarna. T.o.m. läraren Mattias blir blek om nosen när det hörs knackningar och väsande andetag. På väggarna hänger tavlor med bilder på gamla tiders lärare och elever. Greta undrar varför de ser så bleka och allvarliga ut allihop.
I trean går tuffa Sally och en rast tvingar hon några ettor, bland annat Greta, att vara med på Svarta madam. De låser in sig på toa och kallar på det ökända spöket. Det blir en riktig skräckupplevelse!

Den här bokserien tror jag kommer att locka många läsare! Den har en snygg layout med härliga färgbilder som ibland täcker hela uppslaget. Skräck brukar vara populärt och det här är precis lagom läskigt för lågstadiet. De flesta spökerierna får sin förklaring men inte riktigt alla... Del två i Mystiska skolan heter Anden i glaset och utkommer i oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar