måndag 22 juni 2015

Rysningar av Bali Rai

RysningarDe här ungdomsklassade, lättlästa böckerna från Argasso förlag brukar gå som smör i solsken bland mellanstadiekillarna. Oftast är det en spännande historia med en lite klämkäck sensmoral i slutet som gör att man som vuxen känner sig trygg med att låta 11-åringar läsa även om ämnena ibland kan vara åt det svårare hållet. Så är det dock inte med Bali Rais Rysningar.


Det här är en riktigt läskig historia om Sam som möter den vackra Cassie i en snöstorm. Han blir helt fascinerad av henne och de blir snart ihop. Som läsare förstår man ganska direkt att Cassie har en dold agenda - det är något med henne som är fel; hon uppmuntrar Sam att begå våldsbrott för att hämnas på sina mobbare och snart är han anhållen misstänkt för mordförsök. Och värre ska det bli.


Det är både våldsamt och blodigt och på slutet rejält otäckt även för en vuxen. Samtidigt är det en välskriven psykologisk triller med övernaturliga inslag och blir en riktig bladvändare. På grund av det våldsamma innehållet skulle jag vilja säga att målgrupp är övre åren i högstadiet och gymnasiet men jag kan tänka mig att både omslag och bokens utformning kommer att locka även yngre barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar