onsdag 22 augusti 2012

Motståndarna av Arne Norlin och Andreas Palmear

Det här är en kärlekshistoria med mycket fotboll. De flesta fotbollsböcker jag har läst handlar om fotbollsspelande barn och ungdomar. Tove och Noel, huvudpersonerna i Motståndarna älskar också att spela fotboll, men här handlar det mest om fotbollsfans. Tove och Noel har precis lärt känna varandra och båda tror att de håller på samma lag Hammarby/AIK. Det gör de inte.

Noel är uppvuxen på söder i Stockholm och Hammarby är laget han håller på. En ännu mer hängiven supporter är hans storebror Tobbe. Det har varit jobbigt hemma sedan deras pappa lämnade dem och Tobbe tar ett stort ansvar hemma. Noel tycker att han är den bästa storebror man kan ha. Men när Tobbe går på fotboll blir han som förbytt, han tar ut all ilska han känner på motståndarlaget och det lag han hatar mest är AIK. Tove hejar inte bara på AIK, hennes pappa är AIKs stora stjärna som nyligen har kommit tillbaka efter några år utomlands. När det blir dags för derby mellan lagen upptäcker Tove och Noel att de inte alls håller på samma lag. Dessutom gör Toves pappa ett avgörande mål på en straff. Hammarbyfansen tycker att han filmat och Tobbe bestämmer sig för att hämnas när han upptäcker att stjärnan bor i samma kvarter. Noel tycker ju om Tove, men vad ska brorsan säga om det?

Det här är första delen i en serie som heter Fans. Jag ser fram emot fortsättningen och vill gärna veta hur det ska gå för Tove och Noel. Det här är en bok där det finns mycket att prata om. Kan man hålla på ett lag utan att hata alla andra? Arne Norlin har tidigare skrivit mycket uppskattade fotbollsböcker om laget FC Stjärnan. Den här är minst lika bra.1 kommentar:

  1. Har läst boken var jätte bra funderar på att läsa dem andra två också

    SvaraRadera