måndag 28 januari 2013

Skuggorna av Jacqueline West

Det verkar vara en trend med skuggor i barnlitteraturen! Sen vi startade bloggen är det här den tredje boken med skuggor i titeln som jag skriver om. Skuggan i väggen och Skuggan heter de andra två. Men Skuggorna av Jacqueline west kom ut redan 2011 så den var kanske först då!

Olive flyttar till ett gammalt mystiskt hus tillsammans med sina föräldrar. Den tidigare ägaren var en gammal dam utan släktingar i livet så därför har de fått köpa huset fullt möblerat. Det finns mycket att upptäcka för Olive, som har sommarlov. Lådor och skåp är fulla av gamla saker och på väggarna hänger underliga tavlor som alla verkar vara målade av samma konstnär. Det är något kusligt över bilderna, och när Olive försöker plocka ner en tavla så upptäcker hon att det är helt omöjligt, den verkar sitta fast i väggen! När Olive sen hittar ett par gamla glasögon och sätter dem på sig blir allt ännu konstigare. Plötsligt ser hon hur tavlorna får liv. Och Olive kan gå rakt igenom dem och in i tavlornas värld. I en av tavlorna träffar hon Morton, en olycklig pojke som säger sig vara fast i tavlan, eller i Annanstans, som det kallas. Olive vill gärna hjälpa Morton, men han varnar henne för någon som han kallar den elake mannen. Han vet inte vem det är, bara att det är den elake mannen som stängt in honom i tavlan.

Magiskt, kusligt och spännande! Jag ser fram emot att läsa övriga delar i serien Annanstans. Del två heter Förtrollad och finns även den att låna på biblioteken.

1 kommentar:

  1. I have read the book but i'm wondering if the book is in a searies?

    SvaraRadera