fredag 12 december 2014

Hjärta av damm av Ingelin Angerborn

Omslagsbild: Hjärta av damm

För mig som är förtjust i hösten, gamla hus och röd sammet är det här en given bok. Bella ska gå på teaterkurs i den gamla Ekmanska teatern på höstlovet. Hon tycker det känns lite obehagligt att gå in, hon som inte gillar att prata inför folk - och här känner hon dessutom ingen. Men kursledaren Mirjam hjälper henne tillrätta och snart har Bella en av huvudrollerna i pjäsen de ska spela. Hon blir också kompis med Shirin och Hilding, den senare kanske till och med är lite mer än en vän... 

Redan första dagen av kursen börjar märkliga saker hända. När de pratar om den försvunne teaterdirektören släcks plötsligt ljuset och allt blir bäcksvart och när de kollar i kostymförrådet ser Bella en tjej i röd klänning där inne - men ingen annan tycks se henne. Ganska snart finns det tusen frågor: vem skriver med röd penna på spegeln inne på damtoaletten? Vem bankade på dörren till salongen när alla satt samlade? Varför stirrar Nelly alltid så surt på Bella och varför åker hon likbil hem? Och vem har tänkt ljuset på vinden dit de inte får lov att gå? 

Angerborn tvekar inte att utnyttja virvlande höstlöv, kyla och höstmörker för att skapa extra stämning och det blir härligt mysrysigt och helt klart något det bästa jag läst i Halloweenläsningsgenren. En ny favorit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar