lördag 13 december 2014

Hjärtlös av Petrus Dahlin

Petrus Dahlin är författare till en rad olika barn- och ungdomsböcker, bl.a. de populära deckarna om Kalle Skavank. Nu har han kommit ut med en riktigt läskig spökhistoria för mellanåldern.
 
Hjärtlös handlar om Maia som flyttar till New York tillsammans med sina föräldrar. Familjen har fått ärva en stor lägenhet efter Maias farfar och Maias föräldrar har bestämt sig för att ta chansen. De har bott där tidigare, men det var så länge sen att Maia inte har något minne av det. Båda föräldrarna är väldigt karriärsinriktade och jobbar jämt. De har också väldigt höga krav på att Maia ska vara perfekt. Det är viktigt för dem att visa upp en fin fasad och man får absolut inte visa några svagheter.
 
Maia får det ganska tråkigt, hon har inte fått plats på någon skola än utan tillbringar mesta tiden ensam hemma i lägenheten. Hon har två privatlärare som kommer ibland men annars träffar hon ingen. För att trösta Maia köper hennes mamma en hamster till henne. Maia blir jätteglad men tyvärr rymmer hamstern redan dagen därpå. Hur Maia än letar kan hon inte hitta den. Då bestämmer hon sig för att göra det förbjudna och gå in i det låsta hörnrummet i lägenheten. Hennes föräldrar har varnat henne att hon absolut inte får gå in dit. Men Maia vet var nyckeln finns och nu är det faktiskt en nödsituation: hon måste hitta sin hamster innan de upptäcker hur slarvig hon varit. Maia blir förvånad när hon ser att rummet är tomt. Märkligt nog är det också mycket varmare än de andra rummen i lägenheten. Hamstern hittar hon inte, men det finns något annat där, något som lockar henne. Maia tycker sig höra en svag röst, och ana en skugga i fönstret…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar