måndag 8 februari 2016

Iggy 4-ever av Hanna Gustavsson


Ju äldre man bli desto mindre lik blir man Kalle Anka. Det vill säga man blir mindre komplicerad, ens humör blir jämnare och man kastas inte hela tiden tvärt mellan glädje och förtvivlan. Man börjar kanske till och med glömma exakt hur både underbart och förfärligt det kan vara att drabbas av den storm av hudlös känsla det innebär att gå i åttonde klass. Som tur är så finns Hanna Gustavsson för att påminna oss, släpa oss tillbaka till trasiga skåp, mördande tristess, vänskap, kärlek, känslor som är så totalt på allvar som de bara kan vara första gången.

Iggy 4-ever är en grafisk roman som både känns i hjärtat och är fantastiskt rolig. Om maktlösheten av att befinna sig i gränslandet mellan barn och ungdom, men också om styrkan i att vara fjortis. Hanna Gustavsson tar sitt ämne på allvar på ett sätt som känns unikt. Iggy 4-ever är en bok som alla borde läsa och ju mindre lik Kalle Anka man är desto mer kommer den att ge en.


Hanna Gustavssons första bok om Iggy Nattbarn tilldelades 2014 Urhundenpriset för 2013 års bästa originalsvenska seriebok. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar