torsdag 22 oktober 2015

Robert Artur och demonprofessorn av Charles Gilman


Många kan känna igen känslan av att komma till en ny klass eller en ny skola. Allt är nytt, ovant och kanske lite läskigt. Det är lätt att man gör fel och ens vänner kanske inte är där för att hjälpa en. Tänk dig då att du har kommit till en skola där din lärare i naturkunskap är en förklädd demon och den enda du känner sen innan är din värsta mobbare. Det är det som händer Robert Arthur. Lovecraftskolan där Robert börjat högstadiet är nybyggd men fylld av gammal ondska. Går man vilse där kan man sugas in i portaler till som leder till platser som man helst inte vill besöka. Men vem tar man hjälp av när det kommer ut tentakler ur ens skåp och vem ska skulle tro på en om man berättar att ens lärare äter levande hamstrar?

Demonprofessorn är en ryslig historia som man både kan känna igen sig i och vara glad att man bara läser. Boken är full av fantasi och är både rolig och ruskig, precis som det ska vara till Halloween.

De vuxna som läser den (Demonprofessorn är en utmärkt högläsningsbok) kanske känner igen både odjur och teman från H. P. Lovecrafts litterära mytologi som den flirtar vilt med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar