tisdag 27 november 2012

Som om jag frågat av Johanna Lindbäck

När John börjar i åk 9 förändras hans liv totalt. Hans bästa kompis Lukas blir tillsammans med hans bästa tjejkompis Saga. Saga har han känt så länge han levt, eftersom de alltid varit grannar. John har alltid kunnat prata med Saga om vad som helst. Lukas har han också känt i många år och de har hängt ihop länge, både i skolan och på fritiden. Men det konstiga är att ingen av dem har berättat  för John att de gillar varandra, förrän de blev ett par. Lukas och Saga umgås allt mer och det får John att känna sig väldigt ensam. Två av de viktigaste personerna i hans liv har försvunnit, så känns det.

Som om det inte var nog berättar hans föräldrar att de ska ta en paus. En paus? Vad betyder det? Hur länge varar en paus? är frågor som John ställer sig. Hela hans liv börjar kretsa kring detta. Ska han också bli ett skilsmässobarn? Vem ska han i så fall bo hos? John börjar må allt sämre och har varken lust eller ork att jobba i skolan eller gå på fotbollsträningarna. Det som gör det ännu svårare är att han inte har någon att prata med. Hans två bästa kompisar är ju ihop nu och har bara tid för varandra.

Men en dag träffar John på klasskompisen Line på stan av en slump. Line är kompis med Saga och John tycker att hon är rolig och lätt att prata med. Line börjar skicka roliga sms till John och de börjar umgås mer och mer. Han kanske inte är så ensam trots allt. Men hur ska det gå för föräldrarna- kommer det att skiljas eller hålla ihop? Varför tycker Saga att det är konstigt att John och Line börjar träffas alltmer? Svaren får du om du läser boken.

En bok om hur det är vara tonåring, hur det känns att bli sviken och känna sig ensam. Men också en bok om en kille som har många frågor, men inga svar.

1 kommentar: