måndag 7 september 2015

Gengången av Ingelin Angerborn

Gengången är en spännande, övernaturlig och läskig berättelse för yngre läsare. Boken handlar om Ellinor som är på besök hos sin mormor under sommarlovet. Ellinor går på loppis och då hittar hon ett underbart vackert smyckeskrin. Det är guldfärgat med en liten ballerina och inbyggd speldosa och Ellinor känner direkt att hon måste ha skrinet. Det konstiga är att Ellinor får smyckeskrinet gratis av den blinda butiksägaren. Det är gratis för rätt person, menar den konstiga kvinnan.
Ellinor är lycklig över sitt fynd trots att ballerinan inte dansar och hon älskar melodin och den fina röda sammeten. Men Ellinor tittar för djupt in i smyckeskrinets spegel och plötsligt börjar hon höra melodin när hon är ute och går. Hon letar efter musiken som visar sig komma från ett hus på en gata, Gengången, som ligger nära mormors hem. Där träffar hon Oliver som bor i huset men han känner inte igen melodin. Men han visar Ellinor sitt piano.

Vilken koppling har smyckeskrinet till pojken på Gengången? Vad menade egentligen den märkliga kvinnan i affären med att smyckeskrinet är gratis för rätt person? Och vad är det egentligen som händer i smyckeskrinets speglar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar