söndag 30 augusti 2015

Vildfågel av Jane Eagland


Vildfågel
Anna bor med sin pappa på en ö utanför Skottland. På ön finns inga andra, förutom pappans assistent Max och två tjänare. Hela dagarna får Anna lösa en massa matteuppgifter, för hennes pappa vill att hon ska bli lika duktig i matte som honom. Tyvärr hatar Anna matte och vet att hon aldrig kommer att bli bra i det. Det hon hellre vill göra är att läsa, men det har hennes pappa förbjudit henne. Som tur är, finns det någon på ön som kommer med hemliga böcker till henne. Dessa böcker får henne att önska något mer än det liv hon har och det liv som hennes pappa planerat för henne. Anna börjar drömma om att resa världen runt och se de vilda djuren och de vackra platserna hon sett i de hemliga böckerna. Men hon vet att det är omöjligt. Hennes pappa skulle aldrig låta henne ta sig ifrån ön. Enligt honom är världen utanför ön grym där det bor hemska och onda människor.
En dag kommer det en främling till deras ö. Anna övertalar sin pappa om att låta den unge killen Rob stanna tills han blivit stark igen. Pappan går med på det om hon lovar att hålla sig borta från honom. Hon lovar sin pappa, men hon får svårt att hålla sitt löfte. Hon börjar träffa Rob i smyg. När de träffats ett tag, berättar Rob något för henne som hon har svårt att tro på. Skulle det som Rob berättat stämma, då skulle både Annas och hennes pappas liv vara i fara. Men går det att lita på en främling?  
Vildfågel är en lättläst ungdomsbok på ca 90 sidor. Det betyder inte att språket är enkelt och torftigt, snarare tvärtom. En otroligt spännande berättelse!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar