måndag 19 december 2016

Fröken Spöke inspirerar till egna berättelser i åk 3 Humlemadskolan!

Åk 3 på Humlemadskolan var tidiga med att upptäcka och älska vikarien i böckerna om Fröken Spöke av Kerstin Lundberg Hahn. Strax innan jul fick eleverna lyssna en gång till på första boken i serien men den här gången fick de i uppdrag att hitta på egna berättelser. Hur skulle det vara om lärarna Sara och Helén en dag var sjuka och det kom en vikarie som inte var en människa utan något helt annat...?


Här kan ni läsa 3:ornas tankar om skrivandet, de har en egen blogg!
http://humlisar.blogspot.se/search?updated-max=2016-12-14T12:05:00-08:00&max-results=7                                    Fröken Fralippa  av Hilma & Joakim

Saras dotter är sjuk och Helen skulle till optikern. Anna-Karin kom och berättade att vi skulle få en vikarie . Vikariens huvud var fyrkantigt, ögonen var stora som äpplen och håret var blått. Hon var lika lång som en lyktstolpe. Hon hade en  tjock jacka som var röd. -God morgon . Sa vikarien . Ingen vågade svara . Vikarien sa det lite högre -GOD MÅRGÅN -god morgon. Svarade klassen  tyst. -Hej jag heter Fralippa jag bor hos dr Frankenstein. Han är min pappa,sa vikarien .
Vi börjar misstänka att hon är en frankenstainare .
-Nu ska vi ha svenska, hämta det lilla blå skrivhäftet och penna och suddgummi, Sa vikarien.  -Ronaldo ska ha penna , suddgummi och  matteboken . Ni ska sammanfatta den här texten från år 1800 .  När hon satt upp håret såg vi att hon hade ett ärr över hela pannan . På fritids gjorde vi en lista på vad som är mystiskt med vår vikarie. Vi tror hon är en frankenstainare. Våra bevis är.
               1 . Hon har stora ögon.
              2. Hon har blått hår .
             3. Hon är lång.
             4. Hon har ett ärr i pannan.
Joakim sa till Hilma -Kom vi tittar vart hon bor. - Vi tar bussen ,Sa Hilma.  När vi kom fram och såg huset blev vi rädda. Det var trasiga fönster och ingen hade klippt gräset        på jätte länge -Ska vi gå in , sa Joakim - Vi tittar i genom fönstret , sa Hilma . Där inne såg det ut som ett laboratorium. Det hänger en vit kappa på en krok och ett par skyddsglasögon på en liten grön hylla - Titta vår vikarie har en sladd i ryggen, sa Hilma. -Det ser ut som om hon laddas upp, sa Joakim.

Nu vet vi att hon är en frankenstainare  . -Jag fotograferar henne och skickar det till rektorn ,sa Hilma.  -Bra idé , sa Joakim .på morgonen rektorn kom in i klassrummet . Vad menas med det här?, sa rektorn . Jag skulle passa min systerdotter , vi lekte maskerad. - Okej , sa rektorn . Nästa dag kom Helen tillbaka , Saras dotter var fortfarande sjuk . Vi saknar Fralippa .


Den mystiska vikarien av Hampus & DakwazViktor skulle till skolan. Han är 10 år. När han kom till skolan så var inte Sara eller Helen där. Rektorn kom in till klassrummet. Då sa rektorn att vi skulle ha en vikarie. Välkommen Professor Einstein! Då sa Professor Einstein. Förlåt om jag ser lite rufsig ut. Viktor sa till sina bästa vänner Elma och Adam att Einstein pratar lite rostigt. Då sa Einstein att de skulle ta fram sina matteböcker då sa Einstein att han älskar matte.
Viktor tycker att Einstein är lite gammaldags. Han frågar honom: När är du född?
Jag är född för 50 år sen. Då börjar Viktor tänka lite på Einstein är väl död. Då ringer klockan det är rast. När de går ut till rasten så ser inte Viktor Elma eller Adam. Viktor blir rädd. Då går Viktor in igen. Då ser Viktor att Elma och Adam är där. han lugnar sig. Elma säger till Viktor kom vi går ut. Viktor går ut. Det går en lång stund. Rasten är slut.När Viktor kommer hem så sover hans hund och mamma lagar mat. Viktor frågar vad det är för mat. Mamma säger att det är taco. Taco är Viktors faforit mat. Victor går upp till sitt rum han börjar undersöka att Einstein är död. Viktor tar en lapp och skriver matte tal som 39281+39383829 och mer såna tal. Nu är Viktor i skolan. Viktor ger lappen till Einstein som går i igenom en vägg då tänker Viktor att professor Einstein är ett spöke men de andra i klassrummet vet inget om att Einstein är ett spöke. Viktor tänker säga till hela klassen och sen när Viktor kommer hem så ska han göra en bevis lista. Bevis att Einstein är ett spöke: ser rufsig ut, pratar rostit, ser ut som ett spöke,är jättebra på matte. När Victor kommer till skolan så ser inte han Einstein. Då ser han Sara och Helen. Helen säger att Einstein kommer inte hit mer. Victor blir ganska arg men också glad.Tomtevampyr av Daniel & Sude
En måndagsmorgon kom rektorn in och sa att Helen och Sara är sjuka.
 Han sa att klassen skulle få vikare. Vikarien var lång vit grå hade spetsiga framtänder han var läskig. Lina och Erik sa att han är jättelång och vassa tender. Alla blev rädda för fröken Blad. Rektorn sa nu ska lämna er med fröken Blad. Fröken Blad sa att man ska ta fram MA bok s.120-130. Alla började att jobba sen var det rast. Fröken Blad sa att vill ni köra fotboll alla sa ja fröken Blad sa att passa mig Erik passa. När fröken Blad skulle skjuta mål  blev han en fladermus. Barnen blev chockade 😱😨😰 sen blev fröken Blad sig själv  igen. Alla blev rädda sen var rasten slut och det var lunch och de var i klassrummen. Och solen skiner på fröken Blad fik ont i huvudet de drog för gardinen sen sa Lina till Blad är du en vampur han sa nej. men du kan bli en fladdermus sa Erik. Nej jag är ju en tomtevampyr sa Blad och skrattade men jag är snäll.Den konstiga läraren av Ellenor och Dijon
Måndagsmorgon jag och min kompis snackade på lektionen. Vår vikarie gjorde
Ingenting åt det. Hon gjorde ingenting hon tittade rakt ut i luften.
 Sen så började hon prata hon sa jag heter fröken Zomb.
Hon var helt likblek. Nästan ljus grön . Och hon stank. Hon  kunde inte gå vanligt.
Hon typ viskade för sig själv. Alla blev jätterädda .

Sen sa hon högt idag ska vi prata om hjärnan.
Nästa dag hade  hon samma kläder på sig. Hennes kläder var helt förstörda.
Allihopa undrade vad som hade  hänt henne. Fast ingen vågade fråga.

Bevis för att fröken Zomb  är en zombie

Hon  stinker.
Hon är nästan grön.
Hon märker inte så mycket.
Hennes  kläder är sönder.
Hon kan inte gå så bra.

I Skolan så pratade alla om  henne och alla sa att de trodde att hon var en zombie.
Klockan ringde jag gick och köpte en låsas hjärna.För att testa Zomb .
Jag tyckte att det var fånigt. För säkerhets skull.
Fröken Zomb slet låsas hjärnan ur mina händer hon försökte äta upp den.
fast Det gick inte. hon blev helt vild.
Hon sprang över hela klarsrummet.
Helt plötsligt så förvandlades hon och blev en hög pulver.


Författare: Melissa & Hawkar
Fröken Dimon
 
Det var en vanlig dag på Humlemadskolan. Fast våra fröknar var sjuka. Så vår rektor öppnade dörren. När vi satte oss så sa vår rektor att vi skulle få en vikarie och att vi skulle vara extra snälla mot vår vikarie. Efter att vikarien hade kommit in så blev det knäpptyst och ingen vågade andas. Eller ens säga hej. Vikarien hette Dimon. Då viskade Melissa till Hawkar att vikarien såg ut som en demon. För att vikarien hade röda ögon och långa naglar  och svart runt ögonen. då sa Melissa till vikarien: hahahar du lililinser? Vikarien svarade: ja, oj förlåt om jag skrämde er jag skulle skoja. Ingen av barnen skrattade. Då viskade Melissa till Hawkar nu har vi ett mysterium. När de skulle ha rast sa Melissa till Hawkar: hur visste vikarien mitt namn fast vi inte har presenterat oss?Ja det här börjar kännas läskigt. Då sa Melissa  jaja du behöver inte vara rädd men det är jag själv även om jag sa det. När vi kom in i klassrummet så sa Dimon att vi skulle jobba med svenska.
När skolan var slut gick vi hem och gjorde bevislista på att vikarien kanske är en demon.
1 Demoner har blodiga ögon.
2 Demoner kan gå in i andras kropp.
3 Demoner har horn på huvudet.
Hawkar sa: - Vi smyger på henne i skolan tidigt i morgon.

Nästa dag gick vi till skolan tidigt och tittade in i rektorns rum och då såg vi när Dimon tog över rektorns kropp. Rektorn blev mycket konstig och började dansa. Han började också äta upp sina pennor. Konstigt beteende. Plötsligt såg vi när hon gick ut från rektorns kropp. Kroppen ramlade i hopa i en hög.
Klockan 8:00 så släppte Dimon in oss. Hon sa att vi skulle jobba med kroppen. Den dagen hade hon bruna ögon vi frågade henne om hon hade linser idag då sa hon nej. Idag hade hon svart hår med röda slingor och Igår hade hon brunt hår. När vi kom hem den dagen skrev vi en lista på att hon är en demon hon har röda ögon men kan också gå in i andras kropp och bestämma över de. Nästa dag så tänkte alla göra så att hon blev arg så de kastade papper och lite annat skräp på henne men då gick hon in i grupprummet och när vi kom in så såg hon inte likadan ut hon hade ögon som var röda som blod och blod i ansiktet. Precis när Dimon skulle skrämma ihjäl oss så öppnades dörren och så kom en militärarmé och rektorn in och räddade oss. Då började Dimon och rektorn skratta och sa lurade och resten av dagen var Dimon jättesnäll och sa vi har skojat med er hela tiden.


Den blodiga vikarien
Författare: Salma & Sulaiman
Illustratörer: Salma & Sulaiman
Ops: Det är ingen faktabok det är en skönlitterär bok.Sara och Helén är på resa, sa rektorn.Ni har fått en ny vikarie. Hon heter fröken Anna!
Hon har ett ärr på kinderna. Hon är kort hon har blod på händerna,mycket tjock och har ett platt huvud och en liten hals. Och hon liknar en kille. Hon verkar vara vanlig tills
hon en dag börjar lukta på våra huvuden.
Jag frågar henne vad vi ska jobba med och hon svarar: Vi ska jobba
med hjärnor! Jag ryser till för att jag har får tanken om att hon är en.... zombie!😱
När hon klappar mig på axeln så får jag blod på axeln.
Jag älskar hjärnor och blod, säger fröken Anna.
Hon är mycket smutsig. Efter skolan när jag går hem så frågar jag min syster Alexandra om hon har sett min jacka. - Nej, säger Alexandra.

JAG GÅR TILLBAKA TILL SKOLAN, säger jag Alex.


 När jag är framme i skolan så ser jag fröken Anna. Det ser ut som att hon äter en hjärna.

Jag springer därifrån.
Hon följer inte efter. Jag stannar till och hostar.
Nästa dag frågar jag henne om det jag såg igår.
Hon skrattar till. Sen säger hon: Jag åt bara ett kålhuvud. Nästa dag när jag kommer dit så ser jag henne äta ett barns hjärna, jag ringer polisen ,hon märker det hon springer därifrån.När polisen kommer så tror de inte på mig. Jag går hem nästa dag när jag kommer till skolan så tar fröken Anna in mig i ett rum. Hon säger att hon varnade mig fast jag bara skakar på huvudet. Vad menar hon? Hon har ju inte varnat mig. Sen tar hon ut en kniv ur sin ficka. Hon försöker att hugga av mig huvudet men jag kommer undan sen ringer jag polisen. Polisen kommer de säger att de inte kan hjälpa till de måste kalla på förstärkning så de ringer militärer. De fångar henne sen för de henne till fängelset. Hon var en zombie😱.


En clown kommer till skolan av Medizabel
Det var en vanlig måndag.😃
Sara och Helen var sjuka. 😞
Det var bibliotekarien  som släppte in oss. 🚪
Hon var förvirrad.😰
Då kom en stor, stor konstig person med Röd näsa.👤
Då säger bibliotekarien: det här är  fröken 1.👩🏻
Alla bara skrattar i min klass utom  Medizabel.😆
Hon vill bara hem. Hon är också  förvånad.😰
Då går biblotekarien. 🚶🏻‍♀️
Då är det rast.🙎🏽
Men eleverna bara fortsätter att skratta. 😆
Nu vill jag hem och går hem tänkte Medizabel. 💭
När jag kom hem.🏠
Skrev jag så här....
Bevis om fröken 1 är en Clown eller ett Spöke.📝
Han har en röd näsa.🔴 Han har stora skor.👞👞Han har roliga handskar.👍🏽
Sen sov jag. 🛌

Nästa dag i skolan.
Det var Tisdag.😀
Jag gick till skolan.🚶🏻‍♀️
Fröken 1 är lite rolig. 🤓
Vi skulle ha matte men fröken 1 ritade bara krumelurer. 🤓🤓🤓🤓😀😀😀
Alla skrattade igen men då blev fröken 1 arg. 😡
Plötsligt trillade fröken 1 på ett bananskal. 🍌
Då förstod jag att det var en clown. 👱🏽‍♀️
Det var en knasig vikarie.🙇🏽‍♀️Jag saknar Sara och Helen!☹️
Hej då!🙋🏽
  Hemliga Älvan  Guldklockan av Lilja och Gurasis
Loretta och Tina är borta idag sa rektorn .Så  ni kommer  få en vikarie som heter Guldklockan. När Guldklockan kom in sa eleverna var är hon? Bakom de stod hon och när de såg bakom sig frågade en elev, är hon en älva?
Nej, sa Guldklockan! okej  öppna era matte böcker sidan 199!
Amira räckte upp handen. Amira , sa Guldklockan.
Vi har jobbat med de sidorna redan ,och hur visste du  att jag hette Amira?
Jag gissade bara.
Amira kan du gå upp till andra klassen och fråga om en nyckel till källaren, okej sa Amira. Amira gick till andra klassen! Amira sa Josephine kan jag få låna nyckeln till källaren? Eh... ja okej. Tack hej då!
Amira gick till källaren , för att hämta linjaler. Eh... hallo är det nån här hallo! Ropade  Amira. Amira sa hallo Guldklockan, Josephine är ni här? Amira blev rädd hon sprang till klassrummet hon blev så rädd!
När Amira kom upp från källaren och gick in i klassrummet var det något skumt i klassrummet. Då började eleverna att känna att hon var en älva. På rasten pratade alla eleverna i klassen, det är något skumt med Guld klockan, ja sa Amira det är sant sa hon vi måste ta reda på att hon är en älva.
Bevis: hon har spetsiga öron. Hon kan flyga. Hennes vingar syns.
När rasten hade tagit slut och de hade kommit in i klassrummet gick Amira fram till Guldklockan, du är en älva erkänn att du är en älva! Ja .Nu ska vi hem sa Guld Klockan! När Amira gick såg hon hennes vän Alexandra men du är ju sjuk? Amira jag har nåt att  berätta. Vad vill du berätta?  Det är jag som är älvan. Men varför har du inte berättat att du är älvan?Jo om jag avslöjar mig kommer alla bara fråga mig varför har du inte sagt det innan? Då kanske de kastar ut mig från skolan. Nästa dag låtsades Alexandra som om det inte hade hänt någonting. Sen var allt som vanligt igen och Amira och Alexandra blev bästa kompisar👯


Författare Caylee Engla Karim
Vikariehäxan
Det var en gång en fredagsmorgon, våra fröknar heter Helen &Sara, de var sjuka.
Vi  har en vikarie hon heter Sparre. När hon kom in i klassrummet var hon svartklädd hon har en lång näsa.
Eleverna viskade till varandra att hon såg ut som en häxa sen hade dom rast dom pratade om Sparre. Eleverna ville bevisa att hon var en häxa eller inte. På rasten lekte Caylee ,Engla  och Karim  kurragömma. Då såg de något som rörde sig i buskarna. Karim började darra och Engla var först sen kom Caylee och Karim kom sist.
Caylee och Engla och Karim upptäckte en stor svart häst. De tog fram hästen från buskarna. De gick till personalrummet och frågade Sparre om det var hennes häst. Hon svarade ja. Då gick barnen vidare till rektorn och frågade om man verkligen får ha en häst i skolan. Rektorn sa nej. Barnen sa till fröken Sparre att hon skulle ta hem hästen till sin hage.
Nästa gång kom inte Sparre till skolan. Rektorn sa att hon var sjuk. Rektorn fick vara deras lärare.
Dagen efter kom Sparre tillbaka men utan häst. Barnen råkade se när hon kom till skolan och blandade en drink så att hon kunde flyga på en kvast. Bevis för att fröken Sparre är en häxa
1.hon blandade en drink🍵🍷.
2.hon har visat sin hatt och det såg ut som häxhatt.

Hon hade en lång näsa.
Hon har lång svart hår.
Hon har långa svarta naglar

Klassen undrade när Helen och Sara skulle komma tillbaka. När de kom tillbaka nästa dag blev fröken Sparre arg. Så hon trollade bort dom.
Då förstod barnen att hon var en häxa. 👍❤️❤️❤️


Författare Delinas Albin
Den farliga vikarien
Det var en tråkig måndag när Helén & Sara var sjuka då knackade det på dörren. Då kom rektorn in och sa era fröknar är sjuka ni ska få en vikarie som heter fröken Franko han är från Frankrike. När Franko kommer in då blev Albin blek och stel. Franko hade mörk röst. Han var kort. Han hade clownskor. Han har helvita ögon. Franko sa ta fram era böcker med sin mörka röst. Han hade på sig en tröja som står I Love Frankrike. Delinas sa att Franko var tråkig. Då blev Franko en clown.


BEVIS för att Franko är en fransk clown. 
 1.Han har en mörk röst.
2.Han gillar Frankrike.
3.Han har clownskor. 
4.Han har helvita ögon.
 1. Han hade stort huvud och liten kropp.
 2. Han hade tjock hand.
Varje gång det var tråkigt i skolan med Franko blev han en clown.

Författare,Emilio,Jon
Den mystiska vikarien med stora glasögon

En måndag när vi kom till skolan så var Sara och Helen på möte.
Vi fick en vikarie. Det var en man som var liten. Mannen hade stora svarta solglasögon. Han var 40 år men fortfarande liten. Han luktade dåligt. När vi kom hem så såg vi han ute. Så tog han av sina glasögon då såg Jon och Emilio att han hade ett stort öga. Nu hade vi bevis att han var ett monster.
Nästa dag hade vi fortfarande samma vikarie. Han hade sina mörka stora solglasögon på sig. Jon frågade med darrig röst: Varför har du dina solglasögon på dig? Vikarien svarade arg och hög röst: Jag har ont i mina ögon.  Emilio äter en banan och så slängde han skalet på golvet. Då snubblade monstret  och hans stora glasögon föll av och gick i sönder. Först försökte vikarien att gömma sitt ansikte med sina kläder. Emilio sa med modig röst: Varför gömmer du ditt ansikte? Emilio och Jon sa ta bort kläderna från ansiktet.då tar han bort det. Han hade ett stort öga. Alla utom Jon och Emilio blev rädda. Monstret blev arg. Han sa jag kommer aldrig mer komma till skolor mer. Och så gick han därifrån. Då kom rektorn och sa att Helen och Sara har kommit tillbaka då blev klassen glada och dansade. Sara och Helen satt på musik. Vi såg monstret på våra gungor och var ledsen. Han ville inte vara lärare.  Då sa Jon och Emilio. Kom till vårt disco. Då blev han glad. Han sa det är ju disco. Vi kan väl äta glass och dricka Cola. När vi kom hem sa vi till vår mamma att vi fick glass och Cola på skoldisko. Jon och Emilio frågar mamma om monstret fick komma hem  och spela watch dogs på Xbox. Sen kollar vi på tv. Det var roliga klipp. Sen gick han hem. Ops jag fes på xboxen sa Jon. Lol sa Emilio. Nästa dag var Sara och Helen på möte igen. Då kom monstret igen. Men han hade Xbox one med sig. Han sa här är Jon och Emilios Xbox one. Tack sa dom. Sen kom rektorn och sa inte tv-spel här i skolan. Ok  men vi får ta med xboxen hem. Ok sa rektorn men gå hem nu då så får ni spela längre. Ok. Tack så mycket sa Jon och Emilio.


Den mystiska vikarien
Författare: Mina & Sebastian dem som e me i boken  Harry Potter
rektorn Jasmin Jon Albin Mina Sebastian haris Kalle Caylee Helén Sara lärarna Fredrik Lena Annika Anna.
Bokens titel: (Den mystiska vikarien)👽👽☠️☠️👹👹👿👿👻👻😈💀💀

En dag när vi kom till skolan så var lärarna sjuka, rektorn fick öppna dörren till klassrummet. Ni ska få en vikarie som är försenad, han heter Harry Potter.
Rektorn sa att vi fick börja med matematik,tills vår vikarie kommer. Vi började med matten & så började vi räkna och rektorn gick. Så knackade det på dörren det var Harry Potter som kom nu va alla tysta och vi sa hej. Harry sa att  vi  skulle börja jobba igen och han presenterade sig. Vår vikarie hade en pinne i fickan & han sa att han hade magiska krafter,fast allihopa skrattade. Han hade en kvast i korridoren. Alla trodde att det var en städningskvast, på rasten hade vi skjutit upp bollen på taket och Harry flög med sin kvast😳upp på taket och han sköt ner bollen och alla var chockade. 😕Vi ville höra Harrys historier på lektionen vi fick han som lärare för alltid han  och dem andra lärarna fick jobba hos 4:orna. Vi gick i 3:an hela klasen kom hem till Mina. Vi ska bevisa att han är en trollkarl
Han kan flyga upp på taket
Han har en speciell pinne i fickan
Han har en kvast vid andra klassrummet
 Vi gjorde en bok där vi kolla vad Harry Potter är för figur, vi trodde han va en vampyre vi gav han vitlök och han sa att han elskar vitlök. Nu testade vi om han var, ett spöke vi frågade om han kunde va rastvakt för idag var det soligt. Då kom han ut på rasten och spelade fotboll med oss. Då var han inte ett spöke men han bodde i ett slott han ser ut som en trollkarl vi frågade om han kunde berätta va han va för nåt han sa att han va en trollkarl alla blev chockade. Harry sa att han har krigat med en drake och alla som ville fick övernatta i skolan idag alla hade madrasser och chips och godis och Coca-Cola  Fanta och Sprite och redbull den som ger dig vingar Harry drack redbull den som gav Harry vingar😀😀 nu hade Harry vingar🤓det var roligt för när han drack så börja han flyga runt med sin kvast och Harry skrämdes mycket . Han trolla skelett från marken och han sa att det var riktiga och alla skratta och det var morgon igen och nu trolla Harry ett flygplan och skjutsa alla hem. Den mystiska vikarien är Slut😉Fröken Vårulv av Saga & Josef

Johan går i 4:an. Han ska gå till skolan. När han kommer fram finns det ingen lärare.

Rektorn kommer och presenterar vikarie Vårulv. Han har många skador. Det ser ut som att han skadar sig varje dag eller natt! Han pratar väldigt mörkt. Hans ögon är avlånga. Han har mycket hår på kroppen. Han har mörk hud.

När Johan kommer hem antecknar han hur Vårulv ser ut. Han söker på internet: Hur ser en varulv ut? Det kommer många bevis. En varulv  har många skador, han har avlånga ögon. Han har väldigt mycket hår på kroppen. Som jag trodde tänkte Johan.   Det är fullmåne nästa dag tänkte han. Nästa dag kom inte Vårulv till skolan. Där har vi ett bevis tänkte Johan. Nästa dag kom han. Mystiskt tänkte Johan. Han var ännu mer skadad. Johan frågade Vårulv varför han inte kom till skolan just när det var fullmåne? Han svarade att han inte tål fullmånen. Då chansade Johan och frågade om han var en varulv. Vårulv svarade att han absolut inte var en varulv  hur kunde du tro det? För att du är skadad hela tiden svarade Johan. Och för att du inte kom just när det är fullmåne. Jag var sjuk svarade Vårulv upphetsat.Till slut ylade han så arg han var...
Då fattade man att han var en varulv. Sen sprang han hem och kom aldrig tillbaka.
Fröken Trollkarl
av Gabriel och Belisanda
En gång vaknade lord och Moa så tidigt att de nästan orkade inte gå till skolan.
Men de gick ändå till skolan. När Lord och Moa  var i klassrummet då kom rektorn och sa att fröken var sjuk. Då kom en vikarie och han hette Trolls han hade en stav i sin väska. Då tog han ut sin stav ur väska och när han tog ut den då lyste den på toppen. Då blev alla barn tysta då sa han att vi skulle jobba med no/so. De jobbade om förr i tiden efter no/so gick de på rast. Så ville Trolls följa med ut och spela fotboll sen gjorde Trolls mål in i krysset. Efter rasten hade de matte de räknade multiplikation. Trolls skrev på tavlan utan att röra tavlan han skrev 5 x 5=??? det var då Moa sa titta! Trolls tittade på Moa och var förvånad då blev Moa tyst och hela klassen blev tyst. Också 😯. Efter skolan gjorde Moa och Lord en bevislista. På ena sidan stod det om Trolls var en trollkar eller en vampyr. Och när dom var färdiga blev de bekymrade över hans namn. För det är nästan samma som en trollkarls. Men efter en stund tänkte de på vad de skulle testa på honom.


 


2.
Nästa dag vaknade de inte så tidigt. Men de gick till skolan tidigt.
När de var i skolan var det inte samma fröken som innan. Det var vår gamla fröken som var sjuk. De var inte rädda mer. De jobbade med svenska de gjorde skrivstil på svenskan. Efter svenskan hade de rast. Då ville fröken Linda följa med ut på rast. Hon var rastvakt idag.
3.
Nästa morgon var de lediga. Det var jul. Moa och lord tänkte hur de skulle testa saker på Trolls nu då. De gick ut och letade efter Trolls. Men dom såg inte honom. Sen såg de en man som såg ut som trolls. Men han hade en längre stav en Trolls. Vi kom fram till honom och sa vad heter du då sa han att han heter Troll.när Moa och lord skulle säga något till han så försvann han.
4.
Den mystiska mannen
Nästa dag i skolan var trolls där det var då Moa och lord frågade om den mystiska mannen.då frågade Trolls vad han hette då sa vi att han hette Troll. Han sa att han känner igen honom. Sen kallade Trolls på Troll då kom troll in i klassrummet.Moa viskade till Lord att nu kan de bevisa att de kan trolla. Moa och lord sa till hela klasen att de skulle störa Trolls och Troll. Så störde de Trolls och Troll de blev jättearga sen sköt Troll och Trolls ut ur sina stavar och det kom laser ut ur stavarna.då kom rektorn och såg när de gjorde det då blev rektorn arg och sa att de blev utvisade. De försvann direkt. Klassen jobbade som vanligt.
När de jobbade som vanligt så var allting bra. Nu var hela klassen som vanligt.
Moa och Lord tänkte på Trolls.
Linda sa att vi skulle jobba med matte.
Dom var lyckliga i alla sina dagar.Haris och Rasmus bokens titel mystiska vikarien

En dag gick Elsa och Noel till skolan läraren var sjuk. De fick en vikarie som hette Mosse Persson som först verkade vanlig. Men efter en stund märkte dem att han var konstig han hade mörk röst han hade fjäll på armarna. Alla blev rädda när han pratade. Hans ögon var gula med ett streck på ögat. Han var stor 2 meter lång. När han gick in flög några från stolen. Han slog i lamporna för han var lång. Han hade mjukisbyxor som svepte  golvet han hade bra luktsinne. Han  märkte att någon åt choklad i smyg.
Elsa och Noel skolkade från skolan nästa dag. De gjorde en bevislista. De misstänkte att vikarien var en krokodilman det betyder halv krokodil och halv människa.
Bevislista Krokodilman:
Han hade fjäll på armarna
Han hade byxor som svepte golvet
Han hade gula ögon
Han var lång
Han stampade
Bra luktsinne
Nästa dag gick de till skolan med kött de hängde väskan sen kom deras klasskompis Samir och åt upp köttet. Han hade nog inte ätit någon frukost.  Sen tog Noel och Elsa kött från matsalen. De fick smyga ner några biffar i fickan. Sen gömde de biffarna under papper sen såg de att vikarien luktade på biffarna. Deras klasskompisar Haris och Rasmus behövde hjälp.
De skrek till Mosse vi behöver hjälp med en text. Mosse kom till dom! Rasmus blev rädd när han visa sina tänder och pratade med sin mörka röst. sen gick han till kapprummet Haris svimmade på stolen Rasmus
 blev död av skratt.  Vikarien ville bli berömd så han avslöjade  sig själv att han var halv människa och halv crocodil. Han visade sin svans. Nästa dag kom inte vikarien för han hade blivit en superstjärna inom
Youtube.
Nästa dag hade de matte på morgonen sen kom det en mördare.
Sen gick vikarien ut och börja slåss mot mördaren Rasmus bara sa slagge.
Haris gick ut och han var bara i strumpor och kallingar från idrottshallen han hade värsta sixpack han hoppa på mördaren sen slängde mördaren Haris i buskarna sen flög han in i en suptuna. Sen blev vikarien arg bet vikarien mördaren i nacken sen börja han gråta och stack i väg.SHK av Nova & Elias
När Nova och Elias skulle gå till skolan så var Sara och Helen sjuka.
Rektorn sa att deras nya lärare heter fröken Kanin hon är jätte snäll sa rektorn.


Nova och Elias trodde att den nya läraren var en kanin för att hon hade långa kanin öron och en kaninnos och hon hade tassar som händer. Nova och Elias längtade tills det var jullov för att då skulle de ta reda på om fröken Kanin var en kanin.
Men dagen efter såg de att fröken Kanin hade en superhjälte dräkt och på den stod det SHK och Nova tänkte att det kanske stod för super hjälte kanin.
Elias trodde också att det stod för det.
De funderade en liten stund sen berättade de sin plan för klassen.
De berättade att de tänkte spionera på den nya läraren.
Fröken Kanin sa till Nova och Elias att de skulle gå ner i källaren men Nova och Elias var rädda när fröken Kanin sa att de inte fick gå längst ner i källaren.
Nova och Elias gick ner i källaren och var jätte nyfikna de gick ner längst ner i källaren och såg ett foto på en superhjälte kanin som stod uppe på taket och det stod att fotot  var från 1900 talet. på bilden var en kanin som såg ut som vår lärare under bilden stod det med lila text: Fröken Kanin. Nova och Elias blev rädda och då sa Nova: du Elias det ser ut som att vår lärare är en... Då sa Elias : Superhjälte! Ja sa Nova.
Jag undrar ifall hon fortfarande är en superhjälte. Sa Nova.
Jag med. Sa Elias. Vet du vad Elias? Sa Nova. Nej sa Elias.
Jag har en idé. Vadå för idé sa Elias. Vi spionerar på vår lärare på jullovet sa Nova. Ja! Bra idé sa Elias. När Elias och Nova skulle övernatta hos varandra så väckte Nova Elias och då sa han JAG VILL SOVA! Nova blev rädd och slog till han. Aj! Sa Elias.
Vadå? Sa Nova. DU SLOG TILL MIG!!! Sa Elias. Ja! För att vi ska spionera pucko, sa Nova. Nästa dag gick Nova och Elias till skolan och då såg de att fröken Kanin förvandlade sig till en superhjälte. Hon snurrade ett varv och fick en superhjälte dräkt Hon är en kanin! 🐰🐇

Hivin & Farhad bokens titel Den läskiga vikarien

En måndag när vi, Hivin och Farhad kom till skolan då var en ny vuxen i klassrummet. Det var bara Hivin och Farhad som hade kommit till skolan. Vikarien hade stora blodiga ögon huvudet var lite snett och hon hade blod i ansiktet hennes armar  var fulla med blod. Hon pratade som ett spöke. 

Hivin och Farhad förstod inte vad hon sa på lektionerna och på svenska och på matte. Hivin och Farhad tittade på vad hon sysslade med och hon sög blod.
Hivin och Farhad hade det hemligt för annars skulle barnen bli rädda.
Och sen kunde de säga till andra vuxna så de också blir rädda. Hon sög blod på treor.
Och andra dagen tisdag var hon på skolans gård hon väntade på barnen tills de skulle gå in. På lunchen åt hon bara kött och blod, blodet hade hon med sig i en liten påse  som hon drack ur med sugrör.
Hon gick till källaren och hon var där och åt  kött och drack blod Farhad Hivin spionerade på henne och hon sa inte vad hon hette men vi vet inte fortfarande va hon var för sorts människa. Hivin och Farhad trodde kanske att hon var en vampyr eller varulv eller nåt  annat. Men hon var alltid hungrig men Hivin och Farhad vet inte nu varför hon är blodig och äter kött och bara dricker blod. På rasterna gick hon hela tiden till källaren. När hon gick till källaren spionerade Hivin och Farhad på henne. Hon sa till barnen att de ska följa med henne till källaren och Farhad Hivin visste inte varför hon tog med barnen till källaren.
När Hivin och Farhad frågade om hjälp då så var det jätteläskigt hon pratade jättekonstigt men Hivin och Farhad vet inte vad hon är för sorts människa fortfarande. När hon läste för oss så läste hon bara läskiga böcker hon gillade läskiga böcker.
Men ibland var hon lite taskig typ när man  råkade sparka någon.
Farhad och Hivin följde efter henne ner till källaren. Där såg de hur vikarien förvandlade sig till en otäck figur, en zombie. Farhad och Hivin berättade för alla barnen vad som hade hänt. Ingen trodde dem. De skrattade och sa att Farhad och Hivin var löjliga. Precis då kom vikarien upp från källaren. Farhad och Hivin stack iväg och ringde polisen. Nästa dag hade de sina vanliga fröknar igen.Författare Ellinor  och Mirwais
Sagan om den mystiska vikarien

Vår rektor på skolan var en tomtenisse. Han sa att Sara och Helen var sjuka så vi fick en vikarie. Han såg ut som en halv häst och en människa med en stor rumpa.  Han hade en manteln. Vår rektor sa om ni inte lyssnar så kommer han steka er  levande  och äta ert kött och han kommer att  använda era skelett till verktyg  och  använda ert skinn till kläder . om man badar varje dag så tycker vikarien Mike inte att man smakar gött, då smakar man värrre än gamla kalsipper och gamla äckliga strumpor doppade i soppor . Men  om ni lyssnar  så kommer han inte att steka er men han kommer inte vara snäll.  Akta rektorn! ropade klassen. Mike fick nog med prat isej  han slog rektorn efter detså börja dom med so/no men  nu är det rast. På rasten  kom Mikr rusande och alla sprang hit och dit  nästan 100000 och jag tror att det var Mike jobbig han jagade  alla och då ökade barnen farten 10 000 i hastighet men nästa rast var det lika snabba och dom va dö snabba  det är nog det snabbaste jag har sett not eller någon  sett förut. Miketycker inte om hundar  eller kaniner. vi testade han tål inte kaniner inte dom som paratar mycket  eller hundar .Men vad vi inte visste var att han tycker mycket mycket om vitlök om du är i ett annat land han kan känna doften .Vi kastar sudigumin på Mike vi vill att han ska ryta ha ha ha iii. Han tycker inte om lunchen i skolan det är  det är sista provet som ineber att vi ska klippa  av manteln. Vi gick långsamt och klippte vi den ja vi hade rätt efter norra dagar kom konstapeln Jenny hon sa tack så mycket vi har letat efter honom i flera år. Han kommer från en helt annan planet som heter Azeg.

Då är vi färdiga med vårt uppdrag  men efter några år så kom han till baka han hade rymt från fängelse gissa om han var glad han var rasande set vi lockar  den till Oss med köt  gissa han kom då fångade vi den han skrek och sa nej  kostapen Jenny  vi takar är igen  vår jelte vår rektor är på sjuk hus efter några år så mådde han bra och vår skola tackar är Sara och Helen vi glömde bårt Helen hon va ju varulv hon kom till skolan hon och Sara kom till skolan alla va glada. Det var vår första gång som vi har upp levt nåt. Sen gick alla till resturang och fyrade men d så såg vi en konstig Pärson nej aaaaaaaaaaaaaaaaa ha ha ha .😳😐😫😖😩😱😱😱😧😧😧😵😵😵😲😲😦😦😠😠😠
va dö arig  dena gång är det du som hamnar i fängelse  vi sprang och rang polisen dom kom igen men då hade han rymt från skolan då kom jag på  ett förslag men det får ni inte veta ha ha .👾👻🤖👺👽👹👿😈💀☠️😀😀😀😂😂


Ardiana, Paulina och Muntadher: 
Nya vikarien

Det var en måndags morgon. Sara och Helen skulle på kurs i en annan skola. Christer kom in i vårt klassrum med en ny lärare. Hon hette Jenny. Alla i klassen blev tysta.


-Ta fram er NO-böcker allihop, sa Jenny. Idag ska vi jobba med månen och det passar bra för ikväll är det fullmåne. Jennys ögon blev gula när hon sa att det kommer att vara fullmåne i kväll. När Haris och Rasmus gick hem från skolan tyckte de att de såg en varg som sprang ut från deras klassrum.

Nästa dag när Rasmus och Haris kom till skolan såg de Jenny i klassrummet. Rasmus såg Jennys långa naglar. De hade vuxit och blivit längre. Och Jennys långa bruna
hår hade blivit längre.👩🏽

Rasmus tittade ner på hennes fötter och såg att de var som vanligt. När Jenny såg killarna  sa hon att de skulle fortsätta med sitt arbete om månen.
Haris och Rasmus behövde hjälp så de ropade på Jenny att hon skulle komma. När Jenny kom till dem såg båda två att hon hade stora vassa tänder. Då skrek Haris.😨

Jenny sa att hon bara borstar tänderna noggrant och att det var därför de hade blivit så vassa.


Efter skolan så gick Haris hem till Rasmus, dem skulle göra en lista på bevis
för att Jenny är en varulv, eller en varg.🐺
Bevis:
Hon hade långa naglar
Hon hade vassa tänder
Då svimmade Haris och Rasmus tittade på.
Nästa dag kom Christer in till oss igen, han berättade att
Jenny var sjuk, alla andades ut. Men, sa Christer och då blev  alla tysta.
Hon har skickat ett sms till oss:
Hej alla, jag var ute i SKOGEN i går natt , då snubblade jag på en trästubbe.
Det är där för jag ligger på sjukhus 🏥😑
Under två dagar fick Christer vara deras lärare👨🏼

Haris och Rasmus undrade varför hon var ute i skogen mitt i natten .🤔🌲🌳🍃
När Jenny kom tillbaka så frågade Haris varför hon var ute på natten🌌
Då svarade hon med sur röst: Det angår inte dig .😡

Nu hade det gått en månad och Sara  🏽 och Helén  👱🏼‍♀️skulle komma tillbaka.👭🏟
Innan Jenny skulle gå så frågade Haris henne om hon var en varulv.🐺
Jenny svarade: Jag skiftade innan jag var på sjukhus.🏥Vahid, Rahil & Melanie 
Frökens hemlighet
Det var en gång 2 syskon som hette Elvira och Isak.
En gång kom en vikarie. Hon hette fröken Ella. När Victoria frågade var Sara & Helén var, Svarade fröken Ella. Hon sa att de är på semester i ..........i Spanien! Victoria sa varför svara du så högt men hon svarar inte. Elvira tittar på Isak. De tittar konstigt på varandra.
Nu säger fröken Ella att vi ska ha So/No. Efter lektionen så är det rast. Elvira säger till Isak att hon är konstig. Isak håller med. Isak säger att hon är blek och smal. Elvira säger att hon kanske är en vampyr. Elvira säger att vi måste kanske se om hon är kall.
Nu är rasten slut och alla går in. Nu ska de ha matte. Isak ser på Elvira och nickar han säger fröken Ella kan du hjälpa mig!!! Fröken Ella kommer och säger att han inte ska
skrika och lägger handen på hans arm. Och så säger hon att Isak ska säga Ella. Sen ska de till maten & Elvira frågar vad som hände. Isak säger att hennes hand var kall. Det är blodpudding till lunch och det är fröken Ellas favorit. Fröken Ella sitter vid Isaks bord. Visst var maten god? till Micke som börjat i klassen.
Fast Micke hatar blodpudding säger han JA!!!!!! Jätte HÖGTTTTT!!!
Snart är skolan slut och Isak längtar hem. Han är så rädd för fröken Ella.
Hon kanske är en vampyr säger Elvira eller en varulv, mördare, tjuv, häxa eller en zombie.
Isak blir rädd och säger att Elvira ska SLUTA!!! högt. Så säger Elvira BOOOO!!!!!!!!!  Isak skriker och Elvira skrattar. Nästa dag frågar Elvira fröken Ella hur gammal hon är fröken Ella säger att hon är 40 år gammal.  Får vi se ett fota av dig som liten . Nästa dag tog hon med sig ett foto.
Fotot var svartvitt.  Det var jättegammalt. Barnen frågade fröken Ella när fotot var taget. 1896 svarade fröken. Fröken tog sig för munnen. Hon kom på att hon hade avslöjat sig. Är du ett spöke frågar Elvira och Isak och Ella skrattar och visar sina vassa tänder som plötsligt var jättestora. Nästa dag är hon borta. Då förstod de att hon är en vampyr.
1 kommentar:

 1. Jenny - tack för inspiration, tankar och fantastiskt samarbete :)
  Vilka spännande historier det blev... frågan är om man vågar vara sjuk i fortsättningen ;)
  /Sara

  Ps. Vi lägger historierna i vår egen klassblogg också.

  SvaraRadera