måndag 26 december 2016

Du, bara av Anna Ahlund


Syskonen John och Caroline är hemma själva på sommarlovet när föräldrarna åkt till stugan.  John oroar sig för sitt skadade knä och om han kommer in på fotbollsgymnasiet, borde han satsa på det då. Caroline jobbar i en skoaffär och har därifrån skymtat sin nya utmaning – en snygg kille med svarta gnistrande ögon som jobbar i pappershandeln mittemot.  Hon involverar John i sina planer för att snärja snyggingen och känner sig säker på att få som hon vill.

Ingen av dem hade dock kunnat ana att det skulle bli John och Frank som blev så där makalöst och hopplöst förälskade i varandra. Blixten slår ner och elektriciteten dem emellan är sprakande. Det är erotiskt, pirrigt och igenkännande om den där första riktigt stora kärleken.


Det här är en bok man bara inte kan sluta läsa när man väl har börjat. Karaktärerna känns äkta och trovärdiga, boken är varm och mysig och känns nutida. Att de är homosexuella tar ingen plats i berättelsen, förutom att de är just det, utan det känns självklart och oproblematiskt för dem och deras omgivning. Det som ställer till det är att Frank bär på ett bagage och en rädsla för att komma någon annan nära. Men de får uppleva att stark kärlek går inte att tämja, den gör ändå som den vill och det finns inget annat att göra än att vika sig för dess vilja och bara älska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar