torsdag 15 december 2016

Let it snow av John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle

Let it snow : magisk julhelg i tre delar

Förutom det vackra omslaget var det en av bokens författare, John Green, som fick mig att beställa och läsa Let it snow så fort den kom ut. Jag har läst och vill läsa allt av John Green. Och efter att ha läst ut denna kan jag säga- en bok som ger mer julstämning och julkänsla får man leta efter.
 
Boken innehåller tre fristående berättelser som snyggt länkas samman och blir till en. Det är julafton och den värsta snöstormen på femtio år. Jubilees plan att fira julafton hos pojkvännen går inte som hon tänkt sig. Hennes föräldrar blir gripna av polisen och sätts i häkte och Jubilee sätts på tåget mot Florida till sina morföräldrar. Men tåget kör fast i snön och istället hamnar Jubilee på Waffle House tillsammans med fjorton jobbiga och gapiga cheerleaders, den snygge Jeb som inte riktigt vet om han har en flickvän eller inte, Stuart med det krossade hjärtat samt gubben klädd i aluminiumfolie.
Tobin får också fira julafton utan sina föräldrar som är fast på en flygplats där det råder kaos på grund av stormen. Men Tobin är inte ledsen för det, tvärtom. Han har hela huset för sig själv och har bästa kompisarna Greven och JP på besök. När Keun ringer och beordrar dem att ta sig till hans arbetsplats Waffle house där fjorton cheerleaders gör spagat och pyramider, tänker Tobin att det kanske blir en fantastik jul trots allt. Snöstormen skrämmer honom inte. Tillsammans med Greven och JP ger de sig ut på ett kallt, farofyllt men också romantiskt äventyr.

I den tredje berättelsen får vi möta Addie som är deprimerad efter att ha gjort sitt livs största misstag och förlorat killen hon älskar. Hennes två bästa vänner som försöker trösta henne, får Addie att må ännu sämre och hon tappar all hopp om att få tillbaka Jeb. Men det är jul och då sker mirakel, om man ska tro den gamla tanten på Starbucks.

I denna bok finns allt du behöver för att komma i julstämning- kärlek, värme, humor, spänning, äventyr och framför allt mycket, mycket snö. Lägg till julänglar och en minigris så har du den perfekta julberättelsen. Författarna bjuder in läsaren på ett skickligt sätt och jag känner att jag är med på äventyren från början till slut. Läs och du kommer definitivt att längta efter snö. Kanske till och med efter snöstorm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar