lördag 28 februari 2015

Boken om mademoiselle Oiseau av Andrea De La Barre De Nanteuil

Andrea De La Barre de Nanteuil som har skrivit den här boken kommer från Dalby utanför Lund. Men hon bor i Frankrike, och det är i Frankrike, i landets huvudstad, Paris, som boken utspelar sig.

I ett vackert, gammalt hus, inte långt från den stora floden Seine som rinner genom Paris, bor Isabella. Isabella är en helt vanlig flicka som är 9 år. Hon är ganska ensam och har ofta ganska tråkigt. Men en dag förändras hennes liv totalt.

När Isabella är på väg hem råkar hon trycka på våning sex istället för fem i hissen. Först när hon ska låsa upp dörren märker hon att något är annorlunda, men då är det redan för sent att vända.

 Isabella dras in i en lägenhet och det är som att hamna i en förtrollad värld. I lägenheten bor mademoiselle Oiseau, fröken Fågel. Och hon är den märkligaste person som Isabella någonsin stött på. Det är nästan som om hon är förtrollad och magisk. Isabella har svårt att tro att hon verkligen är på riktigt. Kanske är det bara en dröm?

Det här är en förtrollande bok om vänskap. Och som bonus är den dekorerad med vackra bilder som gör det lätt att verkligen stiga in i den magiska världen. Det känns nästan som om man förflyttas till mademoiselle Oiseaus mystiskt spännande lägenhet där högt över Paris takåsar.

En utmärkt högläsningsbok att läsa tillsammans. Eller att läsa själv om man har tråkigt och vill drömma sig bort en stund.

Ännu finns det ingen fortsättning på boken, men författaren har sagt att hon har börjat skriva på fler böcker om Isabella och mademoiselle Oiseau.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar